מרק בצל

 

חומרים למרק:
1-1.5 ק”ג בצל, פרוס לחצאי עיגולים
50 גר’ חמאה (או מחמאה)
שמן קנולה (לא שמן זית, כי זה משנה את הטעם)
2-3 כפות קמח
אבקת מרק אפונה / פטריות לפי הטעם

קרוטונים
לחם מאתמול/שלשום חתוך לקוביות בגודל הרצוי לנו
שמן זית בכמות שתספיג את הקוביות
שום בכמות נכבדת (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
ממיסים חמאה בשמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
מוסיפים את הקמח ליצירת רביכה ומים חמים (מהקומקום) עד לגובה הסיר.
ברתיחה מוסיפים אבקת מרק אפונה/פטריות לפי הטעם.
מבשלים 2-3 שעות על אש קטנה, עד שמקבל צבע חום זהוב.
לערבב מדי פעם כדי שלא יישרף בתחתית.
בינתיים מכינים קרוטונים: מטגנים את קוביות הלחם בשמן והשום, מעבירים לתבנית ולתנור עד שהקרוטונים מקבלים צבע, אבל לא מתייבשים מדי.
מגישים את המרק עם קרוטונים וגבינה מגורדת (לפי הטעם שאוהבים).



פנוקי מאפים, www.maafim.biz, טל. 054-4828544






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה