fbpx

מרק בשר תימני

מרכיבים לארבעה סועדיםחצי קילו כתף בקר חתוך לקוביות2 בצלים לבנים חתוכים גסצרור פטרוזיליהצרור כוסברה3 עגבניות מגורדות2 שיני שום3 תפו"א חתוכים לקוביות1.5 כפות חוואיג' למרקחצי כף כורכוםחצי כף כמוןרבע ליטר ציר בקרכף כוסברה יבשה טחונהכף שמן זיתאופן ההכנהמטגנים טיגון קל בסיר עם שמן הזית את שיני השום והבצל. מוסיפים 2 ליטר מים ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה.לאחר הרתיחה מוסיפים את הבשר, צרור הכוסברה, צרור הפטרוזיליה והעגבניות ומביאים שוב לרתיחה. לאחר שהמרק רתח בשנית מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים: הכורכום, החוואיג', הכמון והכוסברה היבשה ומבשלים במשך שעתיים. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה חצי ליטר מים נוסף ומבשלים כעשרים דקות.מומלץ להגיש עם חילבה, טחינה ירוקה ולחם.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים לארבעה סועדים
חצי קילו כתף בקר חתוך לקוביות
2 בצלים לבנים חתוכים גס
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
3 עגבניות מגורדות
2 שיני שום
3 תפו"א חתוכים לקוביות
1.5 כפות חוואיג' למרק
חצי כף כורכום
חצי כף כמון
רבע ליטר ציר בקר
כף כוסברה יבשה טחונה
כף שמן זית

אופן ההכנה
מטגנים טיגון קל בסיר עם שמן הזית את שיני השום והבצל.

מוסיפים 2 ליטר מים ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מוסיפים את הבשר, צרור הכוסברה, צרור הפטרוזיליה והעגבניות ומביאים שוב לרתיחה.

לאחר שהמרק רתח בשנית מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים: הכורכום, החוואיג', הכמון והכוסברה היבשה ומבשלים במשך שעתיים.

לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה חצי ליטר מים נוסף ומבשלים כעשרים דקות.

מומלץ להגיש עם חילבה, טחינה ירוקה ולחם.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר