מרק דלעת ובטטה

מתכון אביבי וקליל של טעם הטבע מסדרת הסו שף של שטראוס

לא חובה להוסיף שמנת או קרם קוקוס אבל כדאי כי הם מקרימים את המרק ומוסיפים עושר. צילום סטודיו שטראוס
לא חובה להוסיף שמנת או קרם קוקוס אבל כדאי כי הם מקרימים את המרק ומוסיפים עושר. צילום סטודיו שטראוס

מצרכים

2 כפות שמן זית

1 בצל לבן, קלוף

3 שיני שום, קלופות

2 חבילות קוביות בטטה מבושלת

1 חבילה קוביות דלעת מבושלת

1 ו-1/2 ליטר מים רותחים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית בהרט

1 כפית שטוחה מלח

מעט אגוז מוסקט

מעט פלפל שחור או לבן

1 מכל שמנת מתוקה או 1/2 קופסת שימורים קרם קוקוס

אופן ההכנה

חותכים את הבצל לקוביות קטנות ואת השום כותשים דק.

בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן זית עד ריכוך.

מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.

מוסיפים בטטות, דלעת ומים, ומערבבים.

מוסיפים תבלינים ומבשלים במשך 30 דקות.

טוחנים בעזרת בלנדר מוט או בבלנדר ומחזירים לסיר.

טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מוסיפים שמנת מתוקה או קרם קוקוס ומערבבים.

מבשלים 10 דקות ומגישים.

הערה

לא חובה להוסיף שמנת או קרם קוקוס. עם זאת הם מקרימים את המרק ומוסיפים עושר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה