fbpx

מרק זוקיני עם יוגורט

חומרים ל- 4 סועדים:· חצי ק"ג קישואי זוקיני ירוקים· 1 ליטר ציר ירקות או ציר עוף· 2 שיני שום קלופות· 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות· 1 גבעול כרשה (פראסה) חתוך לטבעות דקות· מלח ופלפל לבן· עלי נענע או אסטרגון קצוצים· יוגורט 0 אחוז שומןאופן ההכנה:· בסיר גדול מבשלים את הבצל, השום והכרשה בציר הירקות לריכוך. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. · שוטפים את הזוקיני וחותכים לקוביות גדולות, של כשני סנטימטר. · מכניסים את קוביות הזוקיני לתוך ציר הירקות המבעבע ומבשלים ברתיחה גבוהה בין 10 ל- 15 דקות, עד שהזוקיני כמעט רכים לגמרי. · מסננים את המרק, ושומרים את הציר בכלי נפרד. · את הזוקיני ושאר הירקות מהמרק מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מעט מהציר וטוחנים למחית חלקה. · מחזירים את המחית לסיר הבישול, ומוסיפים בהדרגה את הציר ששמרנו עד לקבלת מרק בסמיכות רצויה. · מביאים לרתיחה על אש בינונית ומוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם. · בכל אחת מצלחות המרק שמים שתי כפות של יוגורט קר ומעט עלי נענע או אסטרגון קצוצים, יוצקים את המרק החם ומגישים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים ל- 4 סועדים:
· חצי ק"ג קישואי זוקיני ירוקים
· 1 ליטר ציר ירקות או ציר עוף
· 2 שיני שום קלופות
· 1 בצל קטן חתוך לקוביות קטנות
· 1 גבעול כרשה (פראסה) חתוך לטבעות דקות
· מלח ופלפל לבן
· עלי נענע או אסטרגון קצוצים
· יוגורט 0 אחוז שומן

אופן ההכנה:
· בסיר גדול מבשלים את הבצל, השום והכרשה בציר הירקות לריכוך. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
· שוטפים את הזוקיני וחותכים לקוביות גדולות, של כשני סנטימטר.
· מכניסים את קוביות הזוקיני לתוך ציר הירקות המבעבע ומבשלים ברתיחה גבוהה בין 10 ל- 15 דקות, עד שהזוקיני כמעט רכים לגמרי.
· מסננים את המרק, ושומרים את הציר בכלי נפרד.
· את הזוקיני ושאר הירקות מהמרק מעבירים למעבד מזון, מוסיפים מעט מהציר וטוחנים למחית חלקה.
· מחזירים את המחית לסיר הבישול, ומוסיפים בהדרגה את הציר ששמרנו עד לקבלת מרק בסמיכות רצויה.
· מביאים לרתיחה על אש בינונית ומוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
· בכל אחת מצלחות המרק שמים שתי כפות של יוגורט קר ומעט עלי נענע או אסטרגון קצוצים, יוצקים את המרק החם ומגישים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר