מרק חומוס וזעתר

מצרכים: להשרות חצי ק"ג חומוס ללילה – לפני הכנה לשטוף ולסנן. 3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות. ציר עוף מרוכז טוב. חצי כוס זעתר טחון עם שומשום. 2 כפות גדושות כמון טחון. רבע כף צ'ילי גרוס או שאטה גרוס. כוס פטרוזיליה קצוצה. מלח ופלפל על פי הטעם. לימון סחוט. כף שום כתוש. אופן ההכנה: מחממים סיר עם מעט שמן מטגנים הבצל עד הזהבה.מוסיפים שום כתוש. מוסיפים את החומוס ומערבבים עד לחימום הגרגרים. מוסיפים את התבלינים למעט הפטרוזיליה המלח והלימון, ומערבבים היטב. מוסיפים מים לגובה הרצוי,מביאים לרתיחה.מוסיפים את הזעתר, מנמיכים ומכסים. מבשלים כשעה או עד שהחומוס רך. מוציאים כחצי מכמות החומוס למעבד מזון,טוחנים לגמרי ומחזירים לסיר. מבשלים עוד מספר דקות תוך ערבוב . מכבים את האש, מוסיפים פטרוזיליה ומיץ לימון. מתקנים טעמים. מומלץ להגיש עם עלי גפן קטנים ממולאים בשר.שף רונן רזניק, טל. 052-6409883

מצרכים:
להשרות חצי ק"ג חומוס ללילה – לפני הכנה לשטוף ולסנן.
3 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.
ציר עוף מרוכז טוב.
חצי כוס זעתר טחון עם שומשום.
2 כפות גדושות כמון טחון.
רבע כף צ'ילי גרוס או שאטה גרוס.
כוס פטרוזיליה קצוצה.
מלח ופלפל על פי הטעם.
לימון סחוט.
כף שום כתוש.

אופן ההכנה:
מחממים סיר עם מעט שמן
מטגנים הבצל עד הזהבה.
מוסיפים שום כתוש.
מוסיפים את החומוס ומערבבים עד לחימום הגרגרים.
מוסיפים את התבלינים למעט הפטרוזיליה המלח והלימון, ומערבבים היטב.
מוסיפים מים לגובה הרצוי,מביאים לרתיחה.
מוסיפים את הזעתר, מנמיכים ומכסים.
מבשלים כשעה או עד שהחומוס רך.
מוציאים כחצי מכמות החומוס למעבד מזון,
טוחנים לגמרי ומחזירים לסיר.
מבשלים עוד מספר דקות תוך ערבוב .
מכבים את האש, מוסיפים פטרוזיליה ומיץ לימון.
מתקנים טעמים.
מומלץ להגיש עם עלי גפן קטנים ממולאים בשר.

שף רונן רזניק, טל. 052-6409883

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר