מרק כרוב גרגרי חומוס ושורש סלרי

חומרים ל-6 מנות800 גרם שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ 200 גרם גרגרי חומוס יבש מבושל או 800 גרם גרגרי חומוס מקופסה מסוננים ויבשים500 גרם כרוב סיני, ללא הליבה מגורד דק.4 כפות שמן זית150 גרם Pancetta – חזה אווז מעושן חתוך לגפרורים דקים.2 עלי דפנה 2 כפיות זרעי שומר מעוכים1 בצל סגול בינוני, מקולף וקצוץ דק. ליטר ורבע ציר עוף ועצמות בקרמלח ופלפל שחור טרי גרוס1 כיכר ג'בטה, חתוך באלכסון לפרוסות קרוסטיני בעובי 1 ס"מ1 שן שום קלופהשמן זית כתית משובח בכבישה מעולה150 גרם גבינת פרמז'ן טרייה מגוררת2 כפות עלי פטרוזיליה טריים קצוציםאופן ההכנהלחמם שמן זית בסיר בעל תחתית עבה, להוסיף את ה – Pancetta, עלי דפנה וגרגרי השומר ולבשל במשך כמה דקות כדי שהטעמים יתחברו. להוסיף את הבצל ושורש סלרי, לערבב ולבשל בשמן 8-10 דקות עד שהבצל יזהיב ושורש הסלרי יתחיל להתרכך. לאחר מכן להוסיף את הכרוב והחומוס המבושל. לערבב ולבשל כמה דקות ולהוסיף ציר עוף כדי כיסוי. לתבל במלח ופלפל ולבשל על אש קטנה כ – 30 דקות או עד שורש הסלרי רך והחומוס מתחיל להתפרק. לקלות את פרוסות הקרוסטיני משני צידיהן ולשפשף קלות בשום. להניח פרוסה בכל קערית מרק, לטפטף מעט שמן זית ולפזר גבינת פרמז'ן. לצקת את המרק, לפזר פטרוזיליה ולהוסיף שמן זית בנדיבות.

חומרים ל-6 מנות
800 גרם שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
200 גרם גרגרי חומוס יבש מבושל או 800 גרם גרגרי חומוס מקופסה מסוננים ויבשים
500 גרם כרוב סיני, ללא הליבה מגורד דק.
4 כפות שמן זית
150 גרם Pancetta – חזה אווז מעושן חתוך לגפרורים דקים.
2 עלי דפנה
2 כפיות זרעי שומר מעוכים
1 בצל סגול בינוני, מקולף וקצוץ דק.
ליטר ורבע ציר עוף ועצמות בקר
מלח ופלפל שחור טרי גרוס
1 כיכר ג'בטה, חתוך באלכסון לפרוסות קרוסטיני בעובי 1 ס"מ
1 שן שום קלופה
שמן זית כתית משובח בכבישה מעולה
150 גרם גבינת פרמז'ן טרייה מגוררת
2 כפות עלי פטרוזיליה טריים קצוצים

אופן ההכנה
לחמם שמן זית בסיר בעל תחתית עבה, להוסיף את ה – Pancetta, עלי דפנה וגרגרי השומר ולבשל במשך כמה דקות כדי שהטעמים יתחברו.

להוסיף את הבצל ושורש סלרי, לערבב ולבשל בשמן 8-10 דקות עד שהבצל יזהיב ושורש הסלרי יתחיל להתרכך.

לאחר מכן להוסיף את הכרוב והחומוס המבושל. לערבב ולבשל כמה דקות ולהוסיף ציר עוף כדי כיסוי.

לתבל במלח ופלפל ולבשל על אש קטנה כ – 30 דקות או עד שורש הסלרי רך והחומוס מתחיל להתפרק.

לקלות את פרוסות הקרוסטיני משני צידיהן ולשפשף קלות בשום.

להניח פרוסה בכל קערית מרק, לטפטף מעט שמן זית ולפזר גבינת פרמז'ן. לצקת את המרק, לפזר פטרוזיליה ולהוסיף שמן זית בנדיבות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר