מרק מלון עם גרניטה פטל וטוויל פילו

 

מרק מלון
500 ג"ר מלון מקולף ונקי מגרעינים
100 ג"ר סירופ סוכר ( 50 ג"ר מים 50 ג"ר סוכר להרתיח יחד ולקרר(
100 סמ"ק מים
לחתוך את המלון לקוביות קטנות ולטחון יחד עם הסירופ הקר והמים ולקרר.

גרניטה פטל
750 ג"ר מחית פטל או פטל קפוא
150 סירופ סוכר
450 מים
(במידה ומשתמשים בפטל קפוא יש להפשיר אותו ולטחון בבלנדר.
לערבב את כל החומרים יחד היטב ולהקפיא בכלי ארוך וצר (יותר קל "לגרד" לגרד את הגרניטה כשהיא קפואה(
ולערבב מידי פעם שהפטל לא ישקע בתחתית.

טוויל פילו
2 עלי בצק פילו
40 ג"ר חמאה
אבקת סוכר

לחתוך את עלי הפילו לחצי לאורכם.למרוח על אחד החצאים חמאה מומסת ולפזר אבקת סוכר בנדיבות
להניח עליו עוד חצי עלה למרוח בחמאה ולפזר אבקת סוכר,להניח את העלה השלישי למרוח בחמאה ולפזר אבקת סוכר ולהעביר בעדינות לקרש חיתוך.לחתוך את הפילו לרצועות בעובי ס"מ וחצי ולהניח על תבנית עם ניר אפיה.
למלא את התבנית לכסות בעוד נייר אפיה להניח תבנית מעל (שעלי הפילו לא יפרדו באפיה אלא ישארו דבוקים(
ולאפות בחום של 200 מעלות כ-10 עד 12 דקות עד קבלת צבע קרמל יפה.

בניית המנה
עם מגלג לגרד את הגרניטה למין ברד גס.בצלחתעמוקה לצקת מרק להניח את הגרניטה במרכז וטוויל פילו על שולי הצלחת ולהגיש.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה