מרק עגבניות עם קובה טונה

טונה סטארקיסט מציעה מתכון לקובה טונה במרק עגבניות עם שום ועשבי תיבול שתחמם אתכם בימים הקרים ומכילה רק 280 קלוריות במנה

מניחים במרכז כדורי הבצק את כדורי הטונה הקפואים ועוטפים אותם עם הבצק שבשוליים. מוסיפים את כל הקובות לתוך המרק ומבשלים 20-30 דקות. צילום ניר עצמון
מניחים במרכז כדורי הבצק את כדורי הטונה הקפואים ועוטפים אותם עם הבצק שבשוליים. מוסיפים את כל הקובות לתוך המרק ומבשלים 20-30 דקות. צילום ניר עצמון

ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (3 קובות): אנרגיה (קק"ל): 280, פחמימות (גרם): 34, חלבון (גרם): 13, שומן (גרם): 11, שומן רווי (גרם): 0.8, נתרן (מ"ג): 428, סיבים תזונתיים (גרם):1

מצרכים ל-5 מנות

למילוי הקובה

2 קופסאות טונה מסוננות כמו סטארקיסט 5% בטעם טבעי

2 כוסות בצל קצוץ דק

2/3 כוס ענפי סלרי קצוצים

1 כף שמן

1/2 כפית בהרט

1/3 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

למרק

5 שיני שום כתושות

1 כוס עלי נענע

1 כוס דחוסה עלי כוסברה

6 כפות רסק עגבניות

7 כוסות מים או ציר ירקות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית בהרט

1/2 כפית פלפל שחור

קורט סוכר

1 כף שטוחה מלח

לבצק לקובה

2 כוסות סולת

1 כפית מלח

¼ כוס שמן

כ-1 כוס מים

אופן ההכנה

להכנת המילוי

מחממים סיר קטן, מוסיפים שמן, בצל וסלרי.

מאדים עד שהבצל שקוף.

מוסיפים תבלינים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

מוסיפים לטונה המסוננת ומערבבים היטב.

מגלגלים כדורים קטנים (בקוטר 2 ס"מ) ומקפיאים ל- 20 דקות.

להכנת המרק

לתוך סיר רחב מוסיפים שמן ושום ומדליקים להבה בינונית. לאחר כ-2 דקות מוסיפים פפריקה, בהרט ורסק עגבניות.

ממשיכים לטגן ולגרד את תחתית הסיר כדי שלא יידבק.

מוסיפים מים, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוסברה ונענע. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-20 דקות.

להכנת הבצק

מערבבים סולת ומלח בקערה, מוסיפים שמן בבת אחת ומערבבים.

עתה מוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב בלתי פוסק עד אשר נוצר בצק רטוב ודביק.

מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות.

מרטיבים את כפות הידיים במים.

משטחים על כף היד כדור קטן של בצק.

מניחים במרכזו את כדור הטונה הקפוא ועוטפים אותו עם הבצק אשר בשוליים.

חוזרים על פעולה זו עם כל כדורי הטונה.

להשלמת הבישול

מוסיפים את כל הקובות לתוך המרק.

מבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה