fbpx

מרק עדשים עם הל ונענע מיובשת

חומרים:חצי שורש סלריגזר קלוףבצל קלוף5 שיני שוםחמש כפות שמן זיתרבע כוס עלי כוסברהרבע כוס עלי פטרוזיליהכפית כמוןחצי כפית פפריקה מתוקהרבע כפית פלפל שחור גרוסרבע כפית נענע יבשהרבע כפית גרגירי כוסברה טחוניםרבע כפית הל טחוןכפית מלח גס250 גרם עדשים חומותליטר וחצי מיםאופן ההכנה:מרסקים דק את שורש הסלרי, הבצל, הגזר והשום במעבד מזון.מטגנים בסיר בשמן הזית כ- 5 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את כל שאר החומרים ומבשלים 40 דקות. שומרים חצי מהמוצקים בצד, וטוחנים את שאר המרק עם מוט ריסוק. מחזירים את המוצקים למרק. אם יש צורך מדללים עם מעט מים. הגשה:מגישים בצלחת עמוקה עם כף שמנת חמוצה, זילוף שמן זית ועלי כוסברה שלמים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים:
חצי שורש סלרי
גזר קלוף
בצל קלוף
5 שיני שום
חמש כפות שמן זית
רבע כוס עלי כוסברה
רבע כוס עלי פטרוזיליה
כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית נענע יבשה
רבע כפית גרגירי כוסברה טחונים
רבע כפית הל טחון
כפית מלח גס
250 גרם עדשים חומות
ליטר וחצי מים

אופן ההכנה:
מרסקים דק את שורש הסלרי, הבצל, הגזר והשום במעבד מזון.
מטגנים בסיר בשמן הזית כ- 5 דקות תוך ערבוב.
מוסיפים את כל שאר החומרים ומבשלים 40 דקות.
שומרים חצי מהמוצקים בצד, וטוחנים את שאר המרק עם מוט ריסוק.
מחזירים את המוצקים למרק.
אם יש צורך מדללים עם מעט מים.

הגשה:
מגישים בצלחת עמוקה עם כף שמנת חמוצה, זילוף שמן זית ועלי כוסברה שלמים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר