מרק ערמונים ופטריות פורצ'יני

 

מרק יוקרתי וחגיגי.  כל טעמי היער בחורף, מתרכזים במרק זה. חשוב להשתמש בערמונים איכותיים.

חומרים ל- 6-8 מנות:
חצי בצל לבן קצוץ דק
חצי גבעול מרווה
25 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
20 גרם פורצ'יני יבש של BORDE
2 תפ"א בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
400 גרם ערמונים בוואקום תוצרת PONTHIER
כוסית ברנדי – 70 מ"ל
ליטר מים
כוס חלב
רבע כוס שמן זית
שמן פטריות כמהין לבנות של Centro Tartufi Molise

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ והמרווה, בחמאה ובשמן הזית על אש קטנה עד שיהיו שקופים.
משרים את הפטריות בכוס מים חמים כעשר דקות, מסננים היטב. שומרים את המים וקוצצים את הפטריות.
שומרים 2-3 ערמונים לקישוט המרק.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות, את תפוחי האדמה ואת הערמונים למחבת עם הבצל.
מטגנים 5 דקות נוספות
מגבירים את האש ומוסיפים את הברנדי.
מבשלים כשתי דקות עד להתנדפות האלכוהול.
מוסיפים ליטר מים, מעט מלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות.
מוסיפים את החלב ומבשלים 5 דקות נוספות.
מוצאים את המרווה ושומרים בצד.
טוחנים את המרק במוט טחינה ,תוך כדי הוספה איטית של שמן הזית הנוסף עד לקבלת מרקם חלק.

הגשה:
ניתן לפרוס את הערמונים ששמרנו לפרוסות דקיקות ולפזר מעל המרק, וכן לקשט בעלי מרווה מטוגנים בשמן זית.
ניתן גם להוסיף עם ההגשה כמה טיפות של שמן פטריות כמהין.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה