מרק ערמונים

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון שיכול להוות שינוי ממרק הירקות המסורתי ומרקה ערמונים טעים ופשוט להכנה. כמות הקלוריות בערמונים אינה גבוהה כמו באגוזים ועם זאת השומנים שלהם עשירים בוויטמינים חיוניים לגוף

הקפיצו את הערמונים עד שייצבעו בגוון חום-זהוב. הוסיפו כף סוכר וקרמלו את הערמונים במחבת
הקפיצו את הערמונים עד שייצבעו בגוון חום-זהוב. הוסיפו כף סוכר וקרמלו את הערמונים במחבת

מצרכים

400 גרם ערמונים

500 מ"ל אבקת מרק (אבקת מרק עוף או מרק ירקות)

100 מ"ל שמנת

1 בצל

1 כרישה

2 שיני שום

מים

שמן זית

מלח ופלפל

1 כפית חמאה

1 כף סוכר

אופן ההכנה

צרו חורים קטנים בערמונים והרתיחו אותם בסיר עם מים למשך 20 דקות (אם הערמונים קשים במיוחד תצטרכו לבשל יותר זמן).

ניתן להכין את הערמונים גם במיקרוגל. לשם כך הניחו אותם בקערה עם מים וחממו אותם במשך 10 דקות בעוצמה מרבית.

כאשר הערמונים מוכנים סננו אותם מהמים והניחו בצד.

חממו 2 כפות שמן זית במחבת.

חתכו את הכרישה, הבצל והשום.

הקפיצו אותם במחבת על אש נמוכה.

הוסיפו מים, אבקת מרק ומלח.

הביאו לרתיחה.

לאחר מכן הנמיכו את האש וכסו את המחבת עם מכסה.

בשלו למשך 15 דקות והוסיפו את הערמונים (חתכו 3-4 ערמונים לפרוסות ושמרו בצד).

בשלו עוד כ-5 דקות.

הסירו את המחבת מהאש.

שמרו בצד שתי כפות מהמרק שבישלתם.

ערבבו את שאר המרק בבלנדר והוסיפו את השמנת.

העבירו את המרק הסמיך לקערה.

הוסיפו מלח ופלפל וקצת מהמרק הלא סמיך ששמרתם בצד (אפשר להוסיף מים במקום).

חממו כפית חמאה במחבת.

כשהיא מותכת הוסיפו את הערמונים החתוכים ששמרתם בצד.

הקפיצו את הערמונים עד שייצבעו בגוון חום-זהוב.

הוסיפו כף סוכר.

קרמלו את הערמונים במחבת.

פזרו אותם מעל המרק.

מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה






תגובה אחת

כתבו תגובה