משחק של חיזור – איך לבחור דג לפסח

כדי לבחור דג טוב צריכים לנהל מערכת חיזור רגישה ומתעמקת, הנה כמה פרמטרים מאוד חשובים לבחירת דג ראוי:

שלב החיזור
כמו בכל חיזור, הכל מתחיל במבט. עיניים של דג ראוי אמורות להיות מבריקות, ממש נוצצות.

שלב הנגיעה
הטביעו אצבע על בשר הדג אם נשאר שקע, עבר זמנו, אם הבשר מתיישר מיד – הדג ראוי.

שלב החשיפה
חשוב מאוד לבדוק שהזימים של הדג אדומים.

שלב "נפתחנו"
את ניקיון הדג עושים עם סכין חדה מאוד, וצורת העבודה היא נגד הכיוון. כדי לא לפצוע את הדג, צריך להקפיד לעשות שטיפות חוזרות לבטן הדג, וכשזה סיים את יום ה"ספא", הוא עובר או לתחילת בישול או להקפאה בעוצמה גבוהה.


גלי ולנר הוא שף מסעדת "דג דגן"






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה