משתה פורים בנאות קדומים

מה אכלו העשירים בארץ ישראל? כמה בשר אכלו בארץ ישראל? מה היחס של היהדות לזלילה וסביאה? מה דינו של בן זולל וסבא על פי המשנה?

פורים וחגיגותיו הם בבחינת זמן מתאים להכיר ולטעם קצת מטעמי סעודות העשירים, והמשתאות בהם הגישו שפע בשר ויין, ומאכלים מיוחדים ויקרים יחד עם מופעים אמנותיים.

באתר המרתק נאות קדומים יתקיים ביום ו’ 6.3.09 בין השעות 09:30-12:30
משתה פורים מיוחד, בו לצד בישול וטעימה ממטעמי גורמה מקראיים וקדומים, ניתן יהיה לשמוע על תפריטים מעניינים שהוגשו במהלך משתאות מפורסמים בהיסטוריה, והנשתתפים יכינו יחד חלק מהמנות.
האירוע יכלול בנוסף למזון גם סיור מודרך קצר אל הגת העתיקה ואל מכלאת היחמורים.
 
סעודת המשתה “כיד המלך”
“…ויעש המלך משתה גדול לכל שריו ועבדיו את משתה אסתר”…. (מגילת אסתר ב’ יח’)
מה בתפריט?
לפתיחה: יין רקח (יין קונדיטון) – יין מבושל ומתובל בדבש פלפל שחור, מסטיקה ותבלינים קדומים אחרים.
מנה עיקרית: בשר כבש בתנור אדמה שיצלה על גחלים, עוף ברוטב יין, כדורי בשר בקר ביין.
תוספות: בורגול עם בצל מטוגן עדשים ומעט דבש, אשישות – לביבות עדשים טחונים,
ירקות: עלי סלק (מנגולד), עלי כרוב ממולאים בכרישה, פול ירוק בשום ונענע, פטריות ביין ועוד.
לקינוח: פרוסות תפוחים מוקפצים בדבש וקינמון, קליות: חומוס קלוי, אגוזים, תמרים ופירות. 

את הסיורים תדריך טובה דיקשטיין, דוקטורנטית באוניברסיטת בר אילן בנושא האוכל הארצישראלי הקדום.
קיום הסיורים מותנה במינימום 20 משתתפים משלמים.
המחיר לאדם: 120 ש”ח 

מחלקת הזמנות: טל. 08-9770770
www.n-k.org.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה