מתכון לחנוכה: סופגניות במילוי רושה

 

חומרים לבצק
1 ק”ג קמח
120 גרם סוכר
15 גרם מלח
360 גרם מים
2 ביצים
2 כפות ברנדי
50 גרם שמרים טריים
תמצית וניל
500 גרם חמאה

אופן ההכנה
1. לשים את החומרים עד ליצירת בצק אחיד למשך 6-4 דקות.
2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים את הבצק כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
3. חותכים את הבצק לחתיכות במשקל 80-60 גרם (תלוי בגודל הרצוי) ומגלגלים לכדורים.
4. לאחר-מכן מניחים את הכדורים על משטח משומן ונותנים לסופגניה לתפוח למשך חצי שעה עד 45 דקות.
5. מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק 180 מעלות למשך 2 דקות מכל צד.
6. מניחים את הסופגניות על ניר סופג למשך 5 דקות ולאחר-מכן מזריקים את המילוי באמצעות מזרק מיוחד להזרקה.

חומרים למילוי
200 גרם מחית נוגט
220 גרם שוקולד מריר[
50 גרם חמאת קקאו
120 גרם אגוזי “ברס” (להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה).

אופן ההכנה
1. ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו בבן מרי (סיר בתוך סיר שלא יהיה מגע ישיר של אש).
2. מורידים מן האש ומוסיפים את מחית האגוזים וה”ברס” ומערבבים עד לקבלת תערובת קרם אחידה.

מקררים בטמפרטורת החדר למשך 7-6 שעות (ניתן לשמור את המילוי בחוץ בכלי אטום למשך שבוע).






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה