ניוקי ברוטב גבינות, פטריות שמפניון, עגבניות שרי ועלי רוקט

 

חומרים ל- 5 מנות:
בצק ניוקי
תפוח-אדמה מזן דזירה
300 גרם קמח
כפית מלח
ביצה אחת
100 גרם פרמז'ן (לא חובה)

אופן ההכנה: 
מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומגיעים לרתיחה.
להנמיך ללהבה בינונית עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים, לבדוק בעזרת סכין.
מעבירים את התפו"א למגש לתנור חם כ- 200 מעלות למשך 15 דקות.
לאחר מכן מקלפים אותם בעודם חמים.
מוסיפים את שאר החומרים ולשים בידיים מספר דקות לעיסה אחידה.
יוצרים רצועות וחותכים בעזרת קלף או סכין לפי הגודל הרצוי (בד"כ כ-2 ס"מ אורך).
שומרים את הניוקי בצד, מפזרים עליו מעט קמח שלא ידבק.

חומרים לרוטב:
חצי גליל פרומעז
עגבניות שרי חצויות (כ-200 גרם)
400 מ"ל שמנת
100 מ"ל יין לבן
חצי כפית טימין
4 שיני שום קצוצות
סלסלת פטריות קטנה (250 גרם) חתוכות לרבעים
חופן עלי רוקט חתוכים גס

אופן ההכנה:
במחבת או סיר קטן מזליפים 4 כפות שמן וכפית חמאה.
מכניסים פטריות, מערבבים כדקה.
מוסיפים שום, יין לבן, ומביאים לאידוי היין.
מוסיפים שמנת, גבינת עזים וטימין, ומביאים להמסת הגבינה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים עגבניות שרי, מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
כשהרוטב מוכן מניחים את הניוקי בסיר עם מים רותחים.
כאשר הם צפים מעבירים בעזרת מסננת לתוך סיר הרוטב.
מוסיפים את עלי הרוקט ומגישים בצלחות אישיות.
מפזרים מעל מעט פרמז'ן ועירית קצוצה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה