נתחי הודו ביין אדום

 

תבשיל של נתחי הודו ברוטב יין עשיר בטעמים אופייניים לאזור בוז'ולה בצרפת

חומרים ל- 6 מנות:
1 ק"ג בשר הודו אדום (שווארמה)
100 ג' חזה אווז מעושן
5 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות קמח
1/2 כוס ציר בקר
2 כוסות יין אדום
2 שיני שום קצוצות
1עלה דפנה
צרור פיטרוזליה קטן
1/4 כפית טימין
1 סלסלת פטריות שמפיניון קטנה

אופן ההכנה:
חותכים את בשר ההודו לקוביות של 3-4 ס"מ ואת חזה האווז המעושן לקוביות קטנות.
מחממים את השמן בסיר כבד ושטוח ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות.
מוסיפים את חזה האווז המעושן ומטגנים עד לפריכות.
מוסיפים את קוביות בשר ההודו ומתגנים בכל הצדדים.
מפזרים את הקמח על הבשר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הציר והיין, מוסיפים שום, עלה דפנה, פטרוזיליה וטימין.
מתבלים במלח פלפל לפי הטעם.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-40 דקות על להבה נמוכה.
חוצים את הפטריות הקטנות ומוסיפים לבשר.
מבשלים יחד עוד כ- 5 דקות.
מגישים חם ומקשטים בעשב תיבול.
מומלץ להגיש בתוספת פסטה או סלט עלים.

שף יעקב כץ – שף בכיר ב"מכללת השף", מעביר סדנת שף בקניון CINEMALL בחיפה, בנושא בישולים עם יין לכבוד חודש הבוז'ולה. מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול קונספטואליות לפי נושאים מתחלפים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה