נתחי סלמון צלויים בליווי סלט סלק, גבינת גורגונזולה ועלי תבלין בווינגרט רוזה רקנאטי

 

מתכון ל– 4 מנות

לדג:
8 נתחי דג סלמון טרי ללא עור ועצמות במשקל 40 גר' כל אחד
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

לסלט:
12 פרוסות דקות של סלק טרי מבושל עם הקליפה במים, מקורר ומקולף
2 כוסות תערובת עלי מיקרו ותבלין כגון: בזיליקום, סלק, בצל ירוק, כוסברה, ארגולה
1 כף מיץ לימון
2 כפות שמן זית
50 גר' גבינת גורגונזולה מפוררת
מלח ופלפל שחור גרוס

לווינגרט:
½ בקבוק יין רקנאטי רוזה
1 כף סוכר
3 כפות חומץ בלסמי
1 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
קמצוץ פלפל שחור

שמים את כל החומרים בסיר נירוסטה קטן על אש בינונית ומצמצמים לכמות של ½ כוס ומקררים.

להגשה:
מחממים מחבת לחום גבוה עם שמן זית, צולים את נתחי הסלמון כ– 2 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל, ומעבירים לנייר סופג.
שמים את כל מרכיבי הסלט פרט לסלק בקערת ערבוב, מאזנים תיבול ושומרים בצד.
בצלחת הגשה מסדרים פרוסות סלק, תערובת עלי סלט ופרוסת דג, מזליפים וינגרט ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה