סוכריות חרוסת בשוקולד לבן

 

מכינים חרוסת מתוקה, מגלגלים לכדורים, נועצים על מקל קינמון ומקפיאים. טבילה קצרה בשוקולד לבן – והרי לכם ממתק יפהפה ברוח החג (וגם מתנה מקסימה תוצרת בית).
סוד מתוק: להגשה מרשימה במיוחד מומלץ למלא קערה יפה בהמון קוקוס, ולהעמיד בתוך הקוקוס את הסוכריות.

כמות: 30 סוכריות

חומרים לחרוסת:
1 חבילה תמרים מגולענים בוואקום (500 גרם)
2 כפות דבש
2 כפות שמן
1/2 כוס יין אדום מתוק
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס קוקוס
1 כפית קינמון
קמצוץ ציפורן (לא חובה)
למקלות:
30 מקלות קינמון קצרים
לציפוי שוקולד לבן:
300 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן

אופן ההכנה:
שמים בקערה את כל חומרי החרוסת ולשים בידיים לתערובת אחידה ולא דביקה (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד יין מתוק, אם היא דביקה מדי מוסיפים עוד קוקוס). 
בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל עגבניית שרי ונועצים על מקל קינמון.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (שעתיים-שלוש).
ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים. 
טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד ומעמידים על מגש מרופד בנייר אפייה – השוקולד יתקשה בתוך דקות.
מומלץ לחזור על הציפוי פעמיים, למראה צחור וכיסוי מלא.
שומרים במקרר עד ההגשה.

מתוך המתכונים לכבוד הפסח של קרין גורן – הקונדיטורית הידועה, מחברת ספרי בישול, עיתונאית ומנחת תוכנית בישול בטלוויזיה. המתכונים מתפרסמים בקטלוג פסח של רשת המשביר לצרכן.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה