סופגניות ססגוניות

חומרים לכ- 45 סופגניות קטנות:1 ק"ג קמח מנופה1 שקית שמרים + משמר אפיה+ 3 כפות שמרים150 גרם סוכר5-6 ביציםכפית וחצי מלחכפית תמצית וניל1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)3/4 כוס מים (120 גרם) 1/2 גרידת תפוז לא חובה4 כפות ויסקי/קוניאק (האלכוהול לא נותן לשמן להיספג בסופגניות)סיר שמן לטיגון עמוק עם שמן לטיגון למילוי:ריבהריבת חלבשוקולד נוטלהקרם פודינג וניללציפוי וקישוט:שוקולד חלב מומס עם מעט שמנת במיקרוגלסוכריות קישוט לעוגות(למשקיעים מביניכם: פונדנט לבן לציפוי לקנות בחנויות אפיה או בלוינסקי)אופן ההכנה:מכניסים למערבל את כל החומרים היבשים ומערבלים כ- 2 דקות.מוסיפים ביצים בהדרגה, מים, שמן ואלכוהול.מחליפים לוו לישה ולשים כ- 5 דקות נוספות, עד שהבצק מעט דביק ונפרד מדפנות המיקסר.להעביר לקערה מקומחת ולכסות בניילון.להתפיח כ- 40 דקות ועוד 20 דקות במקרר.להוציא, להכין כדורים בגודל כדור פינג פונג.להניח על מגש אפייה משומן היטב (לא לשכוח לשמן כי זה נדבק).להשאיר רווחים של כ- 5 ס"מ לבין הבצק לתפיחה, ולהתפיח עוד כשעה במגבת.לחמם שמן ל- 180 מעלות, לבדוק חום בעזרת כף מעץ .לא לחמם יותר מדי כי הסופגניה תשחיר (תהיה לא מוכנה מבפנים).מרימים את הסופגניה בעזרת מרית שטוחה (או שפכטל) .מטגנים עד השחמה יפה.ומרימים את הסופגניה בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.אפשרות: את המילוי אפשר להזריק בעזרת מזרק או בקבוק רטבים.לקשט לפי דמיונכם.ציפויים:ציפוי שוקולד – להמיס שוקולד על באן מארי ולטבול את הסופגניה.ציפוי פונדנט לבן –  גם ממיסים עם מעט מים על באן מארי, ולטבול חצי סופגניה.

חומרים לכ- 45 סופגניות קטנות:
1 ק"ג קמח מנופה
1 שקית שמרים + משמר אפיה+ 3 כפות שמרים
150 גרם סוכר
5-6 ביצים
כפית וחצי מלח
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)
3/4 כוס מים (120 גרם)
1/2 גרידת תפוז לא חובה
4 כפות ויסקי/קוניאק (האלכוהול לא נותן לשמן להיספג בסופגניות)
סיר שמן לטיגון עמוק עם שמן לטיגון

למילוי:
ריבה
ריבת חלב
שוקולד נוטלה
קרם פודינג וניל

לציפוי וקישוט:
שוקולד חלב מומס עם מעט שמנת במיקרוגל
סוכריות קישוט לעוגות
(למשקיעים מביניכם: פונדנט לבן לציפוי לקנות בחנויות אפיה או בלוינסקי)

אופן ההכנה:
מכניסים למערבל את כל החומרים היבשים ומערבלים כ- 2 דקות.
מוסיפים ביצים בהדרגה, מים, שמן ואלכוהול.
מחליפים לוו לישה ולשים כ- 5 דקות נוספות, עד שהבצק מעט דביק ונפרד מדפנות המיקסר.
להעביר לקערה מקומחת ולכסות בניילון.
להתפיח כ- 40 דקות ועוד 20 דקות במקרר.
להוציא, להכין כדורים בגודל כדור פינג פונג.
להניח על מגש אפייה משומן היטב (לא לשכוח לשמן כי זה נדבק).
להשאיר רווחים של כ- 5 ס"מ לבין הבצק לתפיחה, ולהתפיח עוד כשעה במגבת.
לחמם שמן ל- 180 מעלות, לבדוק חום בעזרת כף מעץ .
לא לחמם יותר מדי כי הסופגניה תשחיר (תהיה לא מוכנה מבפנים).
מרימים את הסופגניה בעזרת מרית שטוחה (או שפכטל) .
מטגנים עד השחמה יפה.
ומרימים את הסופגניה בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.
אפשרות: את המילוי אפשר להזריק בעזרת מזרק או בקבוק רטבים.
לקשט לפי דמיונכם.

ציפויים:
ציפוי שוקולד – להמיס שוקולד על באן מארי ולטבול את הסופגניה.
ציפוי פונדנט לבן –  גם ממיסים עם מעט מים על באן מארי, ולטבול חצי סופגניה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר