חומרים לכ- 45 סופגניות קטנות:
1 ק"ג קמח מנופה
1 שקית שמרים + משמר אפיה+ 3 כפות שמרים
150 גרם סוכר
5-6 ביצים
כפית וחצי מלח
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)
3/4 כוס מים (120 גרם)
1/2 גרידת תפוז לא חובה
4 כפות ויסקי/קוניאק (האלכוהול לא נותן לשמן להיספג בסופגניות)
סיר שמן לטיגון עמוק עם שמן לטיגון
למילוי:
ריבה
ריבת חלב
שוקולד נוטלה
קרם פודינג וניל
לציפוי וקישוט:
שוקולד חלב מומס עם מעט שמנת במיקרוגל
סוכריות קישוט לעוגות
(למשקיעים מביניכם: פונדנט לבן לציפוי לקנות בחנויות אפיה או בלוינסקי)
אופן ההכנה:
מכניסים למערבל את כל החומרים היבשים ומערבלים כ- 2 דקות.
מוסיפים ביצים בהדרגה, מים, שמן ואלכוהול.
מחליפים לוו לישה ולשים כ- 5 דקות נוספות, עד שהבצק מעט דביק ונפרד מדפנות המיקסר.
להעביר לקערה מקומחת ולכסות בניילון.
להתפיח כ- 40 דקות ועוד 20 דקות במקרר.
להוציא, להכין כדורים בגודל כדור פינג פונג.
להניח על מגש אפייה משומן היטב (לא לשכוח לשמן כי זה נדבק).
להשאיר רווחים של כ- 5 ס"מ לבין הבצק לתפיחה, ולהתפיח עוד כשעה במגבת.
לחמם שמן ל- 180 מעלות, לבדוק חום בעזרת כף מעץ .
לא לחמם יותר מדי כי הסופגניה תשחיר (תהיה לא מוכנה מבפנים).
מרימים את הסופגניה בעזרת מרית שטוחה (או שפכטל) .
מטגנים עד השחמה יפה.
ומרימים את הסופגניה בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.
אפשרות: את המילוי אפשר להזריק בעזרת מזרק או בקבוק רטבים.
לקשט לפי דמיונכם.
ציפויים:
ציפוי שוקולד – להמיס שוקולד על באן מארי ולטבול את הסופגניה.
ציפוי פונדנט לבן – גם ממיסים עם מעט מים על באן מארי, ולטבול חצי סופגניה.