"סופגניות" עם סלמון וסלסה של אגסי אנג'ו

המתיקות של הפרי והסוכר מלווה במליחות והחריפות ב"סופגניות" אלה

"סופגניות" עם סלמון וסלסה של אגסי אנג'ו
"סופגניות" עם סלמון וסלסה של אגסי אנג'ו
 

מצרכים ל- 25 סופגניות קטנות:

לסופגניות:

300 גר' פילה סלמון חתוך לקוביות

100 גר' קמח תופח

7 כפות חלב

1 ביצה

2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

2 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

שמן לטיגון עמוק

לסלסה:

2 אגסי בוסק חתוכים לקוביות קטנות

מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון

כף סוכר

קורט שבבי צ'ילי יבש

5-6 עלי נענע קצוצים

שן שום כתושה

קורט מלח

אופן ההכנה:

מכינים את בצק הסופגניות: בקערה בינונית טורפים ביצה וחלב, מוסיפים את הקמח לקבלת בצק דביק.מוסיפים את כל יתר החומרים ומניחים מכוסה לעשר דקות.

במקביל מכינים את הסלסה: מערבבים את כל החומרים בקערית קטנה. הסלסה אמורה להיות חמוצה-מתוקה ופיקנטית מעט.טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

מחממים בסיר קטן שמן לטיגון עמוק.

בעזרת שתי כפיות מעבירים, מעבירים לתוך השמן החם, כמות של כפית מן התערובת בכל פעם. מטגנים במשך שתיים שלוש דקות עד הזהבה. מעבירים את הסופגניות לנייר סופג.

מגישים חם לצד הסלסה.

יובל בר-נר – איש האגסים, מייצג את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, ומציג את המתכון יחד עם השף חגי לרנר






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה