חומרים ואופן ההכנה:
מכינים ריבת חבושים ביחס של אחד לאחד: קילו סוכר וקילו חבושים.
מבשלים על אש קטנה 4 וחצי שעות.
מוסיפים כוכב אניס, שן של הל, קליפה מתפוז אחד, וקליפה מלימון אחד.
לוקחים שני דפי עלי פילו ומברישים בחמאה.
מפזרים בין העלים פיסטוקים טחונים ומעט קינמון.
מכסים את עלי הפילו בריבת חבושים ומגלגלים אותם לצורה של סיגר.
מברישים את הסיגר בחמאה מומסת ומפזרים פיסטוקים טחונים.
אופים במשך 12 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.
הגשה:
מוציאים את הסיגר ומניחים על צלחת הגשה.
מזליפים מעט ריבה בצד.
מניחים כדור גלידת וניל על הסיגר.
מקשטים עם מקל וניל ועלי נענע.