כשר לפסח
זמן הכנה נטו: 20 דקות.
עד שהמנה מוכנה: 30 דקות.
מצרכים ל- 4 מנות:
200 גרם מוסר ים
1 כף גרגירי כמון קלויים
5 יח' הל
1 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון
1 כוס טחינה לימונית
2 בצלים לבנים
1/2 כוס שמן קנולה
4 עגבניות שרי טרי
1/2 פלפל צילי ירוק
מיץ לימון לפי טעם
4 זיתי טאסוס
1/2 כוס שעועית תורכית
2 צנון
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס בצל ירוק
1 בצל סגול
אופן ההכנה:
לקלות את כל התבלינים היבשים ולטחון. לשמור במקפיא.
לנקות את הדג לחלוטין מעור ועצמות. לחלק למנות של 50 גרם.
לתבל את הדג בתערובת התבלינים, שמן זית, מלח ופלפל שחור.
במחבת מטגנים בשמן קנולה בצלים עד להזהבה וריכוך מוחלט.
מערבבים בצלים מוזהבים וטחינה לימונית.
סוגרים היטב את הדג על הגריל.
שופכים 2 כפות של טחינה ובצלים על הפילה של הדג.
מכניסים לתנור ל- 6 דקות בחום של 250 מעלות.
מערבבים בקערת ערבוב את הצנון, השעועית, הבצל הירוק, כוסברה, בצל סגול, שרי, זיתי טאסוס וצ'ילי. מתבלים במיץ לימון ושמן זית.
מסדרים את הדג על הצלחת ועליו את הסלט.