סלט אוליבייה

מותג מאסטר שף מציע מתכון לסלט שיכול להיות מנה עיקרית או מנת פתיחה בארוחה: סלט אוליביה בשילוב עוף צלוי. זהו סלט רוסי שנקרא על שמו של השף לוסיאן אוליבייה ממוצא בלגי-צרפתי שנולד ברוסיה והיה הבעלים של מסעדת הרמיטאז' היוקרתית במוסקבה

מבשלים ביחד את תפוחי האדמה והגזרים עם הקליפה עד שמתרככים. בנפרד צולים או מבשלים את חזה העוף. צילום אפיק גבאי

רכיבים ל-4 מנות אישיות

4 תפוחי אדמה

2 גזרים

500 גרם חזה עוף (אופציונלי)

4 ביצים קשות

4 מלפפונים חמוצים

1/2 קופסת אפונה ירוקה עדינה כמו של מאסטר שף

1 תפוח ירוק מקולף (אופציונלי)

1/2 כפית מלח או לפי הטעם

1/4 כפית פלפל שחור או לפי הטעם

1/2 צנצנת מיונז הולנדי כמו של מאסטר שף

קישוט

עלי פטרוזיליה

צילום אפיק גבאי
צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה

מבשלים ביחד את תפוחי האדמה והגזרים עם הקליפה עד שמתרככים.

בנפרד צולים או מבשלים את חזה העוף.

מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות קטנות.

חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות.

מקלפים את הביצים הקשות וחותכים לקוביות קטנות.

חותכים את המלפפונים החמוצים והתפוח לקוביות קטנות.

מעבירים את כל המרכיבים החתוכים לקערה גדולה.

מוסיפים את המלח והפלפל והמיונז ומערבבים היטב.

טועמים ומתקנים את התיבול.

הגשה

מעבירים את הסלט ל-4 רינגים אישיים שמונחים על צלחות הגשה ומהדקים היטב.

מוציאים את הרינגים, מקשטים את הסלט בעלי הפטרוזיליה ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה