fbpx

סלט אצות, שורשים וטונה אדומה

מרכיבים ל- 2 סועדים1 קולרבי חתוך לז'וליאנים 1 צנון גינה חתוך לז'וליאנים1 גזר חתוך לז'וליאנים1 מלפפון ירוק חתוך לז'וליאנים3 כפות אצות וואקמהחצי דף אצת נורי חתוכה לרצועות דקות6 כפות רוטב טריאקי2 כפות מיץ לימון טריכפית דאשי (אבקת ציר דגים יפנית)נתח טונה אדומה במשקל 250 גרםכפית שמן סומסום2 כפות שמן זיתפלפל שחור גרוס דקאופן הכנהבקערה מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית, הפלפל השחור והטונה. ממתינים מספר דקות עד שהאצות מתרככות ברוטב. במחבת מחממים את שמן הזית.מצפים את נתח הטונה בפלפל שחור גרוס דק וצורבים קלות במחבת במשך כחצי דקה בכל צד. את הטונה הצרובה פורסים לנתחים דקים.מחלקים את הסלט לצלחות אישיות, מסדרים מסביב את נתחי הטונה ומפזרים מעל מעט שמן שומשום לתיבול.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים ל- 2 סועדים
1 קולרבי חתוך לז'וליאנים
1 צנון גינה חתוך לז'וליאנים
1 גזר חתוך לז'וליאנים
1 מלפפון ירוק חתוך לז'וליאנים
3 כפות אצות וואקמה
חצי דף אצת נורי חתוכה לרצועות דקות
6 כפות רוטב טריאקי
2 כפות מיץ לימון טרי
כפית דאשי (אבקת ציר דגים יפנית)
נתח טונה אדומה במשקל 250 גרם
כפית שמן סומסום
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס דק

אופן הכנה
בקערה מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית, הפלפל השחור והטונה.

ממתינים מספר דקות עד שהאצות מתרככות ברוטב.

במחבת מחממים את שמן הזית.

מצפים את נתח הטונה בפלפל שחור גרוס דק וצורבים קלות במחבת במשך כחצי דקה בכל צד.

את הטונה הצרובה פורסים לנתחים דקים.

מחלקים את הסלט לצלחות אישיות, מסדרים מסביב את נתחי הטונה ומפזרים מעל מעט שמן שומשום לתיבול.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר