סלט ירוק במיונז ביתי עם נתחי חזה אווז מעושן

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לסלט ירוק במיונז ביתי עם נתחי אווז מעושן שילווה אותנו בחגי המנגלים ולמשך כל הקיץ

סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על תערובת הירקות. מערבבים ומבזיקים מעל את נתחי חזה האווז

רכיבים

1 חסה

1 ראש אנדיב

50 גרם עלי ארוגולה

50 גרם עלי עולש

½ שומר (ניתן להחליף בסלרי)

1 תפוח ירוק

10 ענבים ירוקים

20 גרם פרמז'ן טבעוני

60 גרם חזה מעושן

לרוטב מיונז קליל

50 מ"ל שמן חמניות

75 מ"ל חלב סויה לא ממותק

15 מ"ל מיץ לימון

1 כפית חרדל דיז'ון

1 כף סירופ אגבה

מעט שמיר

מלח ופלפל שחור

פרמז'ן טבעוני (אופציונלי)

אופן ההכנה

חותכים את השומר לרצועות דקות.

חותכים את התפוח לפרוסות ואת הענבים לחצאים.

מערבבים עם העלים הירוקים.

חותכים את חזה האווז לרצועות.

מקפיצים קלות במחבת עם שמן זית חם מאוד עד שהרצועות מזהיבות.

מורידים מהמחבת לצלחת עם נייר סופג.

מניחים להתקרר.

להכנת המיונז

מכניסים את חלב הסויה, החרדל, סירופ האגבה, השמיר, המלח והפלפל לכוס הבלנדר לטחינה.

מבלי להפסיק את הטחינה מוסיפים את השמן לאט.

כאשר התערובת מתחילה להיות סמיכה מוסיפים את מיץ הלימון.

מסיימים את פעולת הטחינה.

הרכבת הסלט

סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על תערובת הירקות.

מערבבים ומבזיקים מעל את נתחי חזה האווז.

ניתן להגיש לצד פרמזן טבעוני, לפזר מעל שמיר טרי קצוץ דק וזילוף שמן זית כתית מעולה.

מתכונים נוספים תמצאו בעמוד הפייסבוק של החברה

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה