fbpx

סלמון בלימון על מצע לקט ירקות מוקפצים

מתכון של רשת קפה גרג למנה קלילה לחג הפסח בו יש ארוחות חגיגיות וכבדות רבות. חשוב לשלב גם מנות עם ירקות ודגים בבישול וטיגון בריא
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מרכיבים למנה אחת

נתח פילה סלמון

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

שמן זית

מיץ לימון

כף שום כתוש

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

50 גר' פטריות חתוכות לרבעים

50 גר' בצל סגול חתוך לרצועות דקות

30 גר' אפונה קפואה

50 גר' שעועית ירוקה קפואה

3 עגבניות שרי חצויות

7 זיתי קלמטה חצויים

אופן ההכנה

מחממים מחבת עם שמן זית.

צורבים את הסלמון על המחבת (כ- 2 דקות כל צד).

מפזרים על הפילה מעט מלח ומעט פלפל שחור גרוס.

מחממים מחבת נוספת ומוסיפים לתוכה את רבעי הפטריות, בצל סגול, אפונה, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה.

מוסיפים כפית שום, מעט שמן זית ומיץ לימון, מלח ופלפל, כף פטרוזיליה קצוצה.

ממשיכים להקפיץ הכל ביחד.

מערבבים בכלי כף שמן זית, כפית שום כתוש וכף פטרוזיליה קצוצה.

מניחים את לקט הירקות בצלחת.

מניחים לצד הירקות את פילה הסלמון.

מורחים בעזרת מברשת את חלקו העליון של הדג עם התערובת שהכנו (שמן זית/שום/פטרוזיליה).

המלצת הגשה

עם רבע לימון בצלחת.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר