מרכיבים לחמישה סועדים
לסלמון
1 ק"ג סלמון פילה נקי מעצמות ועור
תערובת השריה
200 גרם מלח גס
100 גרם סוכר
1 כף זרעי שומר
חצי כוס שמיר קצוץ
מעט ברנדי
לזוקיני
400 גרם זוקיני ירוק כהה
400 גרם זוקיני ירוק בהיר
1 כוס יוגורט עיזים
מלח, פלפל לפי טעם
1 כף שום כתוש
אופן הכנה
מערבבים את כל התבלינים יחד ומפזרים מעל ומתחת לדג. שומרים בקירור למשך 24 שעות.
פורשים את הזוקיני לטבעות בעובי 2 סנטימטר ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון חום זהוב ומצננים. מוסיפים את היוגורט והשום ומתבלים במלח ופלפל.
להגשה: מסדרים את הזוקיני במרכז הצלחת. פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי חצי סנטימטר ומסדרים מניפה סביב הזוקיני.
יוצקים מעט מהיוגורט שנותר מסביב והמנה מוכנה.