סלמון כבוש וזוקיני ביוגורט

מרכיבים לחמישה סועדיםלסלמון1 ק"ג סלמון פילה נקי מעצמות ועורתערובת השריה200 גרם מלח גס100 גרם סוכר1 כף זרעי שומר חצי כוס שמיר קצוץמעט ברנדילזוקיני400 גרם זוקיני ירוק כהה400 גרם זוקיני ירוק בהיר 1 כוס יוגורט עיזיםמלח, פלפל לפי טעם1 כף שום כתושאופן הכנהמערבבים את כל התבלינים יחד ומפזרים מעל ומתחת לדג. שומרים בקירור למשך 24 שעות.פורשים את הזוקיני לטבעות בעובי 2 סנטימטר ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון חום זהוב ומצננים. מוסיפים את היוגורט והשום ומתבלים במלח ופלפל. להגשה: מסדרים את הזוקיני במרכז הצלחת. פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי חצי סנטימטר ומסדרים מניפה סביב הזוקיני. יוצקים מעט מהיוגורט שנותר מסביב והמנה מוכנה.

מרכיבים לחמישה סועדים

לסלמון
1 ק"ג סלמון פילה נקי מעצמות ועור

תערובת השריה
200 גרם מלח גס
100 גרם סוכר
1 כף זרעי שומר
חצי כוס שמיר קצוץ
מעט ברנדי

לזוקיני
400 גרם זוקיני ירוק כהה
400 גרם זוקיני ירוק בהיר
1 כוס יוגורט עיזים
מלח, פלפל לפי טעם
1 כף שום כתוש

אופן הכנה
מערבבים את כל התבלינים יחד ומפזרים מעל ומתחת לדג. שומרים בקירור למשך 24 שעות.

פורשים את הזוקיני לטבעות בעובי 2 סנטימטר ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון חום זהוב ומצננים. מוסיפים את היוגורט והשום ומתבלים במלח ופלפל.

להגשה: מסדרים את הזוקיני במרכז הצלחת. פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי חצי סנטימטר ומסדרים מניפה סביב הזוקיני.

יוצקים מעט מהיוגורט שנותר מסביב והמנה מוכנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר