סלמון כבוש

חומרים ל- 6 מנות:1/2 ק"ג נתח דג סלמון טרי נקי מעור ועצמות1 ק"ג מלח גס לבישול7 שיני שום קלופות 5 ענפי טימין2 כפות זרעי כוסברה יבשים2 כוסות שמן זית איכותיאופן ההכנה:בעזרת סכין חדה לנקות בעדינות את שכבת השומן האפורה שבגב הסלמון.בתוך כלי הגדול במעט מגודל נתח הסלמון לפזר מחצית מכמות המלח הגס בצורה אחידה. מעל המלח להניח את הדג ולכסות אותו באחידות בשאר המלח. להניח בצד לשעה ורבע.לאחר שעה ורבע יש לשטוף את המלח מהדג ולייבש אותו בעדינות במטלית נייר.לתוך כלי אחסון גדול במעט מגודל הדג יש לשפוך את שמן הזית, השום, זרעי הכוסברה והטימין.להכניס לתוכו את הדג.לסגור את הכלי ולהניח בצד ל- 5 שעות.לאחר מכן להכניס את הדג למקרר ל- 24 שעות.להגשה:מומלץ לפרוס את הדג לפרוסות דקות, לצקת מעל מעט שמן זית, לקשט אם רוצים בענפי טימין, ולהגיש. ניתן לשמור את הדג בקירור בתוך השמן עד 5 ימים.

חומרים ל- 6 מנות:
1/2 ק"ג נתח דג סלמון טרי נקי מעור ועצמות
1 ק"ג מלח גס לבישול
7 שיני שום קלופות
5 ענפי טימין
2 כפות זרעי כוסברה יבשים
2 כוסות שמן זית איכותי

אופן ההכנה:
בעזרת סכין חדה לנקות בעדינות את שכבת השומן האפורה שבגב הסלמון.
בתוך כלי הגדול במעט מגודל נתח הסלמון לפזר מחצית מכמות המלח הגס בצורה אחידה.
מעל המלח להניח את הדג ולכסות אותו באחידות בשאר המלח. להניח בצד לשעה ורבע.
לאחר שעה ורבע יש לשטוף את המלח מהדג ולייבש אותו בעדינות במטלית נייר.
לתוך כלי אחסון גדול במעט מגודל הדג יש לשפוך את שמן הזית, השום, זרעי הכוסברה והטימין.
להכניס לתוכו את הדג.
לסגור את הכלי ולהניח בצד ל- 5 שעות.
לאחר מכן להכניס את הדג למקרר ל- 24 שעות.

להגשה:
מומלץ לפרוס את הדג לפרוסות דקות, לצקת מעל מעט שמן זית, לקשט אם רוצים בענפי טימין, ולהגיש.

ניתן לשמור את הדג בקירור בתוך השמן עד 5 ימים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר