מצרכים:
לסועד – 220 גר' של סטייק סלמון טרי.
חומרים למרינדה:
כף לימון כבוש (או חצי לימון קצוץ)
שן שום פרוסה
2 כפות שמן זית
כפית כוסברה קצוצה
כפית בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים למרינדה אחידה.
מורחים על הדג כמספר שעות לפני הבישול.
לתפודים:
פורסים 2 תפוחי אדמה בינוניים לסועד לסהרונים.
מתבלים בשן שום כתושה, טימין, ומעט פפריקה מתוקה.
אופים בתנור בחום של 150 מעלות למשך 20-25 דקות.
מקררים.
לפני ההגשה מטגנים בשמן עמוק כ- 5-3 דקות.
להכנת המנה:
צורבים את הדג בגריל או במחבת פסים מפלדה (בערך 4-6 דקות מכל צד).
מניחים את התפודים בצלחת הגשה, לידם את הדג, ומקשטים בזר של סלט עלים.