fbpx

סלמון על קרם לימון, חצאי זוקיני וסלסת עשבי תיבול

מתכון ל- 4 סועדיםחומרים לדג:4 יחידות פילה סלמון, של 180 גרם כל אחתשמן זיתמלח ים אטלנטי פלפל1 זוקיני חצוי לאורךחומרים לקרם לימון:3 תפוחי אדמה קלופים1 ראש סלרי1 שן שום1 כף גרירת לימון1/2 כוס מיץ לימון1 כוס שמנת מתוקה1 כוס חלבחומרים לסלסת עשבי תיבול:2 צרורות כוסברה – את העלים1 צרור בזיליקום – את העלים1 צרור פטרוזיליה – את העלים2 עגבניות בשלות1 שן שום1 כף אגוזי מלך1 כפית מיץ לימון1/2 כוס שמן זיתמלח, פלפלאופן הכנת הדג:שמים את הדג בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.אופים בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות, כ-5 -7 דקות.אופן הכנת הזוקיני:חוצים את הזוקיני לאורכו, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים בתנור כ– 10 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.אופן הכנת קרם הלימון:שמים בתוך סיר רחב את תפוחי האדמה הקלופים, הסלרי, השום, גרירת הלימון, מיץ הלימון, השמנת המתוקה והחלב.מביאים לרתיחה.מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות נוספות.מעבירים לבלנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.אופן הכנת סלסת עשבי התיבול:מכניסים לבלנדר את עשבי התיבול (כוסברה, בזיליקום ופטרוזיליה), העגבניות, שן השום, אגוזי המלך, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.טוחנים עד לקבלת מרקם גס.הגשה:בצלחת שטוחה שמים את קרם הלימון והזוקיני.מניחים מעל את הסלמון האפוי ומעליו את סלסת עשבי התיבול.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מתכון ל- 4 סועדים

חומרים לדג:
4 יחידות פילה סלמון, של 180 גרם כל אחת
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל
1 זוקיני חצוי לאורך

חומרים לקרם לימון:
3 תפוחי אדמה קלופים
1 ראש סלרי
1 שן שום
1 כף גרירת לימון
1/2 כוס מיץ לימון
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב

חומרים לסלסת עשבי תיבול:
2 צרורות כוסברה – את העלים
1 צרור בזיליקום – את העלים
1 צרור פטרוזיליה – את העלים
2 עגבניות בשלות
1 שן שום
1 כף אגוזי מלך
1 כפית מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל

אופן הכנת הדג:
שמים את הדג בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
אופים בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות, כ-5 -7 דקות.

אופן הכנת הזוקיני:
חוצים את הזוקיני לאורכו, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
אופים בתנור כ– 10 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.

אופן הכנת קרם הלימון:
שמים בתוך סיר רחב את תפוחי האדמה הקלופים, הסלרי, השום, גרירת הלימון, מיץ הלימון, השמנת המתוקה והחלב.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
מעבירים לבלנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

אופן הכנת סלסת עשבי התיבול:
מכניסים לבלנדר את עשבי התיבול (כוסברה, בזיליקום ופטרוזיליה), העגבניות, שן השום, אגוזי המלך, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.
טוחנים עד לקבלת מרקם גס.

הגשה:
בצלחת שטוחה שמים את קרם הלימון והזוקיני.
מניחים מעל את הסלמון האפוי ומעליו את סלסת עשבי התיבול.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר