סלמון על קרם לימון, חצאי זוקיני וסלסת עשבי תיבול

מתכון ל- 4 סועדיםחומרים לדג:4 יחידות פילה סלמון, של 180 גרם כל אחתשמן זיתמלח ים אטלנטי פלפל1 זוקיני חצוי לאורךחומרים לקרם לימון:3 תפוחי אדמה קלופים1 ראש סלרי1 שן שום1 כף גרירת לימון1/2 כוס מיץ לימון1 כוס שמנת מתוקה1 כוס חלבחומרים לסלסת עשבי תיבול:2 צרורות כוסברה – את העלים1 צרור בזיליקום – את העלים1 צרור פטרוזיליה – את העלים2 עגבניות בשלות1 שן שום1 כף אגוזי מלך1 כפית מיץ לימון1/2 כוס שמן זיתמלח, פלפלאופן הכנת הדג:שמים את הדג בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.אופים בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות, כ-5 -7 דקות.אופן הכנת הזוקיני:חוצים את הזוקיני לאורכו, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים בתנור כ– 10 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.אופן הכנת קרם הלימון:שמים בתוך סיר רחב את תפוחי האדמה הקלופים, הסלרי, השום, גרירת הלימון, מיץ הלימון, השמנת המתוקה והחלב.מביאים לרתיחה.מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות נוספות.מעבירים לבלנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.אופן הכנת סלסת עשבי התיבול:מכניסים לבלנדר את עשבי התיבול (כוסברה, בזיליקום ופטרוזיליה), העגבניות, שן השום, אגוזי המלך, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.טוחנים עד לקבלת מרקם גס.הגשה:בצלחת שטוחה שמים את קרם הלימון והזוקיני.מניחים מעל את הסלמון האפוי ומעליו את סלסת עשבי התיבול.

מתכון ל- 4 סועדים

חומרים לדג:
4 יחידות פילה סלמון, של 180 גרם כל אחת
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל
1 זוקיני חצוי לאורך

חומרים לקרם לימון:
3 תפוחי אדמה קלופים
1 ראש סלרי
1 שן שום
1 כף גרירת לימון
1/2 כוס מיץ לימון
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב

חומרים לסלסת עשבי תיבול:
2 צרורות כוסברה – את העלים
1 צרור בזיליקום – את העלים
1 צרור פטרוזיליה – את העלים
2 עגבניות בשלות
1 שן שום
1 כף אגוזי מלך
1 כפית מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל

אופן הכנת הדג:
שמים את הדג בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
אופים בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות, כ-5 -7 דקות.

אופן הכנת הזוקיני:
חוצים את הזוקיני לאורכו, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
אופים בתנור כ– 10 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.

אופן הכנת קרם הלימון:
שמים בתוך סיר רחב את תפוחי האדמה הקלופים, הסלרי, השום, גרירת הלימון, מיץ הלימון, השמנת המתוקה והחלב.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
מעבירים לבלנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

אופן הכנת סלסת עשבי התיבול:
מכניסים לבלנדר את עשבי התיבול (כוסברה, בזיליקום ופטרוזיליה), העגבניות, שן השום, אגוזי המלך, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.
טוחנים עד לקבלת מרקם גס.

הגשה:
בצלחת שטוחה שמים את קרם הלימון והזוקיני.
מניחים מעל את הסלמון האפוי ומעליו את סלסת עשבי התיבול.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר