מתכון ל- 4 סועדים
חומרים לדג:
4 יחידות פילה סלמון, של 180 גרם כל אחת
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל
1 זוקיני חצוי לאורך
חומרים לקרם לימון:
3 תפוחי אדמה קלופים
1 ראש סלרי
1 שן שום
1 כף גרירת לימון
1/2 כוס מיץ לימון
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב
חומרים לסלסת עשבי תיבול:
2 צרורות כוסברה – את העלים
1 צרור בזיליקום – את העלים
1 צרור פטרוזיליה – את העלים
2 עגבניות בשלות
1 שן שום
1 כף אגוזי מלך
1 כפית מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל
אופן הכנת הדג:
שמים את הדג בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
אופים בתנור בטמפרטורה של 220 מעלות, כ-5 -7 דקות.
אופן הכנת הזוקיני:
חוצים את הזוקיני לאורכו, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
אופים בתנור כ– 10 דקות, בטמפרטורה של 200 מעלות.
אופן הכנת קרם הלימון:
שמים בתוך סיר רחב את תפוחי האדמה הקלופים, הסלרי, השום, גרירת הלימון, מיץ הלימון, השמנת המתוקה והחלב.
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
מעבירים לבלנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
אופן הכנת סלסת עשבי התיבול:
מכניסים לבלנדר את עשבי התיבול (כוסברה, בזיליקום ופטרוזיליה), העגבניות, שן השום, אגוזי המלך, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.
טוחנים עד לקבלת מרקם גס.
הגשה:
בצלחת שטוחה שמים את קרם הלימון והזוקיני.
מניחים מעל את הסלמון האפוי ומעליו את סלסת עשבי התיבול.