סלמון צרוב על מצע ניוקי תפו"א ברוטב שמנת פסטו

מצרכים ל- 5 מנות:5 מנות סלמון טרי במשקל 180 גר' נקי מעצמות וקשקשים 1 ק"ג ניוקי תפו"א טרי מאיכות טובה 500 מל' שמנת מתוקה 50 גר' חמאה צרור עלי בזיליקום נקיים ומופרדים מן העלים 50 גר' גבינת פרמז'ן מגורדת 100 מל' שמן זית 50 גר' צנובר קלוי מלח, פלפל לבן אגוז מוסקט מלח גס פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: מבשלים את הניוקי הבים רותחים עם מעט שמן ומלח, עד ל50% בישול.מסננים ומקררים.מזלפים מעט שמן זית על הניוקי בכדי שלא ידבקו.הכנת רוטב פסטו:בבלנדר טוחנים את עלי בבזיליקום ביחד עם שמן זית, חצי מכמות הפרמז'ן והצנובר – עד לקבלת מרקם אחיד.מוסיפים מלח ופלפל לבן.המשך ההכנה:בסיר עם תחתית כפולה מבשלים על אש נמוכה את השמנת עד להסמכה.מוסיפים את החמאה וחצי מהרוטב פסטו.מוסיפים את הניוקי לרוטב ומבשלים כ- 5-6 דקות.מוסיפים אגוז מוסקט, ומכבים את האש.הכנת הדג:במחבת עם תחתית כפולה שמים מעט שמן זית.מפלפלים וממליחים את הסלמון במלח גס ופלפל שחור גרוס.צורבים את הסלמון כ- 2-3 דקות מכול צד עד להשחמה יפה.בתנור שחומם מראש ל- 180-200 מעלות, אופים את הדג כ- 4-5 דקות.מוציאים מתנור.הגשה:מניחים את הניוקי בצלחת מעט עמוקה.מעליו מניחים את הסלמון, ומזלפים מעט מרוטב הפסטו.,מפזרים מעט גבינת פרמז'ן ומגישים.

מצרכים ל- 5 מנות:
5 מנות סלמון טרי במשקל 180 גר' נקי מעצמות וקשקשים
1 ק"ג ניוקי תפו"א טרי מאיכות טובה
500 מל' שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
צרור עלי בזיליקום נקיים ומופרדים מן העלים
50 גר' גבינת פרמז'ן מגורדת
100 מל' שמן זית
50 גר' צנובר קלוי
מלח, פלפל לבן
אגוז מוסקט
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מבשלים את הניוקי הבים רותחים עם מעט שמן ומלח, עד ל50% בישול.
מסננים ומקררים.
מזלפים מעט שמן זית על הניוקי בכדי שלא ידבקו.

הכנת רוטב פסטו:
בבלנדר טוחנים את עלי בבזיליקום ביחד עם שמן זית, חצי מכמות הפרמז'ן והצנובר – עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים מלח ופלפל לבן.

המשך ההכנה:
בסיר עם תחתית כפולה מבשלים על אש נמוכה את השמנת עד להסמכה.
מוסיפים את החמאה וחצי מהרוטב פסטו.
מוסיפים את הניוקי לרוטב ומבשלים כ- 5-6 דקות.
מוסיפים אגוז מוסקט, ומכבים את האש.

הכנת הדג:
במחבת עם תחתית כפולה שמים מעט שמן זית.
מפלפלים וממליחים את הסלמון במלח גס ופלפל שחור גרוס.
צורבים את הסלמון כ- 2-3 דקות מכול צד עד להשחמה יפה.
בתנור שחומם מראש ל- 180-200 מעלות, אופים את הדג כ- 4-5 דקות.
מוציאים מתנור.

הגשה:
מניחים את הניוקי בצלחת מעט עמוקה.
מעליו מניחים את הסלמון, ומזלפים מעט מרוטב הפסטו.,
מפזרים מעט גבינת פרמז'ן ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר