מצרכים:
10 סלקים בינוניים, אחידים בגודלם, קלופים
צרור עלי מיקרו בזיליקום
למילוי:
750 גרם בשר כבש טחון
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות דק
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
1 כוס כוסברה קצוצה
2 ביצים
1 כוס פירורי לחם
1 כף גרגרי כמון שלמים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
½ כוס תרכיז רימונים
1/4 כוס שמן זית
½ כוס סוכר
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
ליטר מרק עוף צח
מלח, פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מרוקנים את הסלקים בעזרת כפית פריזאית, כך שתהיה בהם גומה עמוקה ורחבה. שומרים את המכסים. מערבבים את כל חומרי המילוי, צרים מהתערובת 10 כדורים וממלאים.
את כל חומרי הרוטב מניחים בסיר שטוח מאוד ומביאים לרתיחה. מוסיפים פנימה את הסלקים, מכסים בנייר כסף ומבשלים כ- 45 דקות, עד שהרוטב סמיך ומזגג את הסלקים יפה.
הגשה:
מגישים על תבשיל בורגול, מעטרים בעלי בזיליקום מיקרו.
ממתכוני ירדן וינטאג' של יקבי רמת הגולן – פסטיבל בינלאומי ליין וגורמה 2007