עוגת גבינה אפויה לשבועות

מתכון של הקונדיטור גל בוכניק לחג שבועות, עבור 'הטחנות הגדולות של א"י'. 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ, גובה 5 ס"מ

לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות
לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות. צילום מנחם גרייבסקי

חומרים לבסיס רולדה

2 ביצים

65 גרם סוכר (רבע כוס + כפית)

65 גרם (חצי כוס פחות כפית) קמח חיטה לבן בהיר כמו מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

חומרים לתערובת הגבינה

800 גרם גבינה לבנה 9%

200 גרם גבינת שמנת 30%

250 גרם שמנת חמוצה

800 גרם גבינה 9%

65 גרם (חצי כוס פחות כפית) קמח חיטה לבן בהיר

20 גרם (2 כפות) פודינג וניל

85 גרם סוכר (חצי כוס פחות כפית)

גרידה מחצי לימון
תוכן של מקל וניל

חומרים לציפוי

600 גרם שמנת חמוצה

120 גרם (כוס) אבקת סוכר

תוכן של מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה

הכנת הבסיס

מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר לקציפה תפוחה ואוורירית.

מוסיפים את הקמח וממשיכים להקציף במהירות לתערובת אחידה.

מחלקים את התערובת ל-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.

אופים ב-170 מעלות כ-8 דקות עד קבלת צבע בהיר.

מוציאים מהתנור.

הכנת תערובת גבינה ואפייה

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה בעזרת וו גיטרה.

משמנים את דופן התבנית בחמאה ומפזרים מעט סוכר.
מחלקים את התערובת ל-2 התבניות ומחליקים מעט.

אופים בטמפרטורה של 160 מעלות למשך 70 דקות.
לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות.

הכנת הציפוי

מערבבים את החומרים לתערובת אחידה.

מחלקים ל-2 העוגות, מורחים ומחליקים היטב.

השלמת האפייה

אופים שוב בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-2 דקות.

מוציאים ומצננים.

 

למידע ולמתכונים נוספים

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה