עוגת גבינה טופו

 

מסעדת אוליב ליף הכשרה במלון שרתון תל אביב, הירקון 115,
יזמה לרגל חג השבועות ארוחה עם מתכונים ברוח החג, ובה קינוחים מיוחדים על בסיס גבינת טופו.
מטבחים מקצועיים רבים גילו בשנים האחרונות את הטופו אשר מגיע גם בצורות של שמנת וגבינה. מוצרים אלו, במרקם סמיך וקרמי, מחליפים בצורה מוצלחת מאד את השמנת המתוקה ואת הגבינות הלבנות רוויות השומן גם בקינוחים וגם במאפים.
את גבינת הטופו ניתן לרכוש בכל רשת מזון גדולה. מחירה עדיין יקר יותר מגבינה רגילה, אך עדיף להשתמש בה ולהישמר מפני שמנת וקצפת צמחית, שאת טעם הלוואי שלהן קשה מאד להעלים.
חומר גלם נוסף בו ניתן להשתמש הוא חלב הסויה. לחלב עצמו יש טעם מובנה של וניל ולכן כדי להשתמש בו במתכונים להם הוא יכול לתרום מטעמו המתקתק.


חומרים:
1 מיכל שמנת טופו
1 מיכל גבינת טופו
1/3 כוס חלב סויה
1/3 כוס עמילן תירס
1 כפות תמצית וניל
2 כפות סירופ מייפל
2/3 כוס אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון
2 ביצים
2 כפות שמן קנולה
200 גרם פתיבר
1/3 כוס סוכר חום
80 גרם מרגרינה

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל- 155 מעלות.
להקציף את הביצים הסוכר במערבל, ולהוסיף את שאר החומרים למעט השמן. כשמתקבלת בלילה מוסיפים לאט את השמן.
את מרכיבי הבסיס לטחון יחדיו, ולדחוס בתחתית תבנית.
את מילוי הגבינה לשפוך מעל ולאפות 45 דקות.
העוגה לא אמורה לעלות או להשחים.
יש לקרר היטב או להקפיא מעט לפני ההגשה.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה