עוגת גבינה לייט

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת:6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים1 1/2 כוס (330 גרם) סוכר2 שקיות (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת "השף הלבן"2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% של תנובה1 כף קליפת תפוז מגורדת1 מקל וניל, חצוי ומגורד לגרגרים5 כפות (40 גרם) קמח תופח לציפוי: 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "אוריגינל" 9% של תנובה1/2 כוס אבקת סוכרלקישוט:1 כוס פירות יער קפואים או טריים אופן ההכנה:בקערת מערבל מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף.מניחים בצד.בקערה נפרדת שמים את הגבינות עם מחצית הסוכר, גרידת התפוז, הווניל והחלמונים ומערבלים. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבל, עד שהתערובת חלקה מאוד ומבהיקה.מקפלים את הקצף בעדינות לתערובת הגבינות, עד לקבלת קרם חלק. יוצקים את הקרם לתבנית ואופים בתנור בחום נמוך (160 מעלות) 15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים 50 דקות נוספות. מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית נוספת עם מים ליצירת אדים בתנור. הכנת הציפוי: שמים בקערה את החומרים לציפוי, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מכניסים מייד לתנור ל-15 דקות נוספות, כשהתנור חם וכבוי. מעבירים למקרר ללילה. לפני ההגשה מקשטים בפירות יער.אפשר להחליף את הסוכר בעוגה בתחליף סוכר אבקתי.

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, משומנת:
6 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 1/2 כוס (330 גרם) סוכר
2 שקיות (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת "השף הלבן"
2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% של תנובה
1 כף קליפת תפוז מגורדת
1 מקל וניל, חצוי ומגורד לגרגרים
5 כפות (40 גרם) קמח תופח
לציפוי:
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "אוריגינל" 9% של תנובה
1/2 כוס אבקת סוכר
לקישוט:
1 כוס פירות יער קפואים או טריים

אופן ההכנה:
בקערת מערבל מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף.
מניחים בצד.
בקערה נפרדת שמים את הגבינות עם מחצית הסוכר, גרידת התפוז, הווניל והחלמונים ומערבלים.
מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לערבל, עד שהתערובת חלקה מאוד ומבהיקה.
מקפלים את הקצף בעדינות לתערובת הגבינות, עד לקבלת קרם חלק.
יוצקים את הקרם לתבנית ואופים בתנור בחום נמוך (160 מעלות) 15 דקות.
מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים 50 דקות נוספות.
מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית נוספת עם מים ליצירת אדים בתנור.

הכנת הציפוי:
שמים בקערה את החומרים לציפוי, מערבבים היטב ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מכניסים מייד לתנור ל-15 דקות נוספות, כשהתנור חם וכבוי.
מעבירים למקרר ללילה.
לפני ההגשה מקשטים בפירות יער.

אפשר להחליף את הסוכר בעוגה בתחליף סוכר אבקתי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר