בסיס בראוניז
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
כוס וחצי סוכר
3 ביצים
שלושת רבעי כוס קמח
כף גדושה קקאו
לעוגת גבינה פצפוצים:
500 גרם גבינת שמנת 30 אחוז
250 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
2 גביעי שמנת חמוצה
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 חבילה פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד " אסם"
לקישוט:
שוקולד מגורר
תבנית בקוטר-26 ס"מ
מכינים את הבסיס
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים היטב. טורפים פנימה קמח וקקאו לקבלת תערובת אחידה. אופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות בלבד עד להתייצבות.
מצננים ובינתיים מכינים את תערובת הגבינה.
מכינים את תערובת הגבינה
מחממים תנור ל-140 מעלות ושמים בתחתית תבנית עם מים רותחים כדי שהעוגה לא תתייבש באפייה.
מערבבים את הגבינות עם שמנת חמוצה, סוכר וביצים. מוסיפים פודינג וניל פצפוצים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים ואופים
מוזגים את תערובת הגבינה בעדינות מעל שכבת הבראוניז.
אופים כשעה ורבע, עד ששכבת הגבינה יציבה כמעט לגמרי (עדיין מעט רוטטת במרכזה).
מצננים ומעבירים למקרר ל-24 שעות.
מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים קר.