מצרכים לקרמבל עוגיות חמאה
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה
מצרכים למלית גבינה ושוקולד לבן
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גבינת שמנת 30%
150 גרם סוכר
1 כפית מחית וניל
14 גרם ג'לטין
50 גרם מים
3 חפיסות שוקולד לבן כמו של "כרמית"
150 גרם שמנת מתוקה
500 גרם שמנת מתוקה
מלית אוכמניות לציפוי
300 גרם מלית אוכמניות או ריבת אוכמניות מוכנה לשימוש
אופן הכנת קרמבל עוגיות חמאה
במעבד מזון שמים יחד קמח, חמאה וסוכר.
מעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את הביצה והווניל ומעבדים רק עד קבלת בצק אחיד.
נא להיזהר שלא לעבד את הבצק יתר על המידה.
מרדדים את הבצק לעובי אחיד של 1 ס"מ.
אופים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות למשך 15-20 דקות.
מצננים וטוחנים במעבד מזון שוב.
מחלקים את הקרמבל לשתי קערות – באחת שמים 3/4 מהכמות ובשנייה את ה- ¼ הנותר.
מחממים 50 גרם חמאה ומוזגים לקערה שבה הכמות הגדולה של הקרמבל.
מערבבים היטב ומהדקים לתחתית של תבנית בקוטר 26.
אופן הכנת מוס גבינה
משרים את הג'לטין במים.
בקערה שוברים את השוקולד הלבן, מרתיחים 150 מ"ל שמנת מתוקה ומוזגים על השוקולד.
מחכים דקה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת קרם שוקולד חלק ומבריק.
בקערה גדולה שמים יחד גבינות, סוכר ווניל. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
מחממים את הג'לטין במיקרו רק עד שנמס (20 שניות לערך) ומערבבים אותו בשוקולד. לאחר מכן מקפלים את השוקולד למסת הגבינות
מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים למסת הגבינות.
יוצקים את המסה המוכנה על הקרמבל חמאה ומעבירים לקירור של 5 שעות לפחות.
אופן הכנת מלית אוכמניות וקישוט
לוקחים קערה קטנה ושמים אותה הפוכה על העוגה.
מפזרים את הכמות הקטנה של הקרמבל מסביב ומרימים את הקערה בעדינות.
מסדרים את מלית האוכמניות בגומה שנוצרה מהרמת הקערה.