עוגת גבינה פירורים טבעונית עם נוגט שקדים ואגוזים

מתכון של השפית אביגיל מייזליק עבור חברת משומשו. עוגה קלה להכנה בשימוש בממרחי גבינות טבעוניות בסגנון שמנת של משומשו. מתאימה כקינוח לארוחת החג לטבעונים ולכולם

מעבירים למקרר למקפיא למשך 120 דקות ולפני ההגשה פורסים לפרוסות ומפשירים כ-30 דקות. צילום חנה יודיקיין
מעבירים למקרר למקפיא למשך 120 דקות ולפני ההגשה פורסים לפרוסות ומפשירים כ-30 דקות. צילום חנה יודיקיין

מצרכים

לבצק

100 גרם מרגרינה או 1/3 כוס שמן קוקוס

1 ו- ½ כוס קמח

1 כוס שקדים טחונים

2 כפות סוכר

2-3 כפות מים

למלית

2 קופסאות ממרח בטעם טבעי בסגנון גבינת שמנת 9% כמו של משומשו (400 גרם)

1 קופסה ממרח בסגנון קלאסי בטעם גבינת שמנת 25% כמו של משומשו (200 גרם)

1/2 כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס

2/3 כוס סוכר

1-2 כפית מיץ לימון טרי

1 כוס שקדים פרוסים

1/2 כוס אגוזי לוז

צילום גיא צורף
צילום גיא צורף

אופן ההכנה

להכנת הבצק

מערבבים יחד את המרגרינה, הקמח, השקדים והסוכר עד קבלת פירורים אחידים.

מוסיפים את המים לפי הצורך עד שהבצק מתאחד.

מערבבים לקבלת כדור בצק.

מקררים במקרר למשך 30 דקות.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומניחים עליה שכבת בצק בעובי 1 ס"מ.

את שאר הבצק מניחים על תבנית בינונית בצורה חופשית בעובי 1 ס"מ.

אופים בתנור למשך כ- 15 דקות, עד ששני הבצקים מזהיבים. מוציאים ומצננים.

אופים בתנור את השקדים ואגוזי הלוז כ- 5 דקות עד שמזהיבים היטב.

מוציאים ומצננים.

להכנת המלית

קולפים את אגוזי הלוז.

טוחנים במעבד מזון איכותי את האגוזים והשקדים הקלויים עד שהופכים לממרח אחיד.

מוסיפים את ממרחי הגבינות הטבעוניות יחד עם כל החומרים הנוספים.

טוחנים למלית אחידה.

טועמים את המלית ומאזנים את המתיקות – במידת הצורך מוסיפים עוד מעט סוכר או מיץ לימון.

יוצקים את המלית מעל תבנית הבצק באינגליש קייק.

מפוררים בעזרת פומפייה את הבצק הנוסף האפוי מעל העוגה.

מעבירים למקרר למקפיא למשך 120 דקות.

לפני ההגשה פורסים לפרוסות ומפשירים כ- 30 דקות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה