12 מנות – תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת
חומרים לבסיס
200 גרם עוגיות חמאה או אגוזים משובחות טחונות
50 גרם אגוזי מלך טחונים גס
100 גרם חמאת תנובה מומסת
1-2 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות סוכר
חומרים למלית
3 גביעי גבינת קולאז' נפולאון בטעם טבעי
3 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
1 כוס סוכר
2 כפות גדושות קורנפלור
לציפוי
2 גביעי שמנת תנובה
3 כפות סוכר
לעיטור
1 קופסת שימורים של ליפתן ליצ'י מסונן (230 גרם לאחר סינון) עלי נענע
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום נמוך (100 צלזיוס). מערבבים בקערה את כל המרכיבים לבסיס, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב.
שמים בקערת המערבל את הגבינה, החלמונים, הסוכר והקורנפלור ומערבלים במהירות נמוכה במשך חצי דקה. מקציפים את החלבונים לקצב יציב ומקפלים לתערובת הגבינה.
יוצקים לתבנית ואופים בדיוק 3 שעות. מעבירים סכין רטובה בין העוגה לדופן התבנית, מערבבים את השמנת עם הסוכר ויוצקים על העוגה במידה שווה. מחזירים לתנור ל-15 דקות.
מכבים את התנור, מצננים את העוגה בתוכו 4 שעות. מעבירים למקרר עד להגשה. לפני ההגשה מקשטים עם ליצ'י ועלי נענע.