עוגת גזר

עוגות גזר נהדרות מכינים בהרבה מקומות בעולם. העוגה שבחרתי להכין בסוף השבוע, אופיינית לקנטון אארגאוּ (Aargau) השוויצרי, וייחודה באווריריות שנוצרת מקצף החלבונים והיותה חסרת שומן לחלוטין (למעט שקדים טחונים). באופן מסורתי, מניחים על הציפוי גזרים מיניאטוריים ממרציפן.מתאים לתבנית עגולה בקוטר 23 ס"מחומרים ואופן ההכנה:לשמן את התבנית ולפזר מעט קמח על השמן.לחמם תנור ל- 180 מעלות (טורבו).להקציף: 3 חלמונים עם70 גר' (1/3 כוס) סוכרלהוסיף:150 גר' ( 11/2 כוס) גזר מגורר150 גר' (1 כוס+ 1 כף) שקדים טחוניםגרדת לימון2 כפות מיץ לימוןלערבב הכל.בקערה נפרדת לערבב:45 גר' (3 כפות) קמח1 כפית אבקת אפיהקורט מלחלהוסיף לתערובת ולערבב יחד.להקציף 3 חלבונים. לפני שהקצף מתייצב לגמרי, להוסיף:70 גר' (1/3 כוס) סוכרולהמשיך להקציף לקצף יציב.להוסיף באיטיות לתערובת ולערבב בזהירות.להעביר את תערובת העוגה לתבנית המשומנת ולאפות בטורבו למשך 25-30 דקות או עד שהחלק העליון משחים. לאפייה אחידה, מומלץ לסובב את התבנית פעם אחת במהלך האפייה.אחרי שהעוגה מצטננת, לחלצה מהתבנית ולחתוך אותה לרוחבה ל- 2 קומות.למרוח את החלק התחתון בריבת אפרסקים או משמשים מרוככת ומסוננת מחתיכות הפרי.לסגור חזרה את החלק העליון, ולמרוח אותו בציפוי העשוי מ:100 גר' (1 שקית) אבקת סוכר1 כף מיץ לימוןהספר יצא במהדורה אלקטרונית בלבדhttp://mendele.co.il/?wpsc-product=pinatohel

עוגות גזר נהדרות מכינים בהרבה מקומות בעולם. העוגה שבחרתי להכין בסוף השבוע, אופיינית לקנטון אארגאוּ (Aargau) השוויצרי, וייחודה באווריריות שנוצרת מקצף החלבונים והיותה חסרת שומן לחלוטין (למעט שקדים טחונים). באופן מסורתי, מניחים על הציפוי גזרים מיניאטוריים ממרציפן.
מתאים לתבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ

חומרים ואופן ההכנה:
לשמן את התבנית ולפזר מעט קמח על השמן.
לחמם תנור ל- 180 מעלות (טורבו).
להקציף:
3 חלמונים עם
70 גר' (1/3 כוס) סוכר
להוסיף:
150 גר' ( 11/2 כוס) גזר מגורר
150 גר' (1 כוס+ 1 כף) שקדים טחונים
גרדת לימון
2 כפות מיץ לימון
לערבב הכל.
בקערה נפרדת לערבב:
45 גר' (3 כפות) קמח
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
להוסיף לתערובת ולערבב יחד.
להקציף 3 חלבונים.
לפני שהקצף מתייצב לגמרי, להוסיף:
70 גר' (1/3 כוס) סוכר
ולהמשיך להקציף לקצף יציב.
להוסיף באיטיות לתערובת ולערבב בזהירות.
להעביר את תערובת העוגה לתבנית המשומנת ולאפות בטורבו למשך 25-30 דקות או עד שהחלק העליון משחים. לאפייה אחידה, מומלץ לסובב את התבנית פעם אחת במהלך האפייה.
אחרי שהעוגה מצטננת, לחלצה מהתבנית ולחתוך אותה לרוחבה ל- 2 קומות.
למרוח את החלק התחתון בריבת אפרסקים או משמשים מרוככת ומסוננת מחתיכות הפרי.
לסגור חזרה את החלק העליון, ולמרוח אותו בציפוי העשוי מ:
100 גר' (1 שקית) אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון

הספר יצא במהדורה אלקטרונית בלבד
http://mendele.co.il/?wpsc-product=pinatohel

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר