תבנית קפיצית או פאי 24-26 ס"מ
כ – 12-14 מנות
חומרים לבצק:
½ כוס שקדים או אגוזי מלך קלויים
¾ כוס קוואקר
¾ כוס קמח מלא
½ כפית מלח
¼ כוס שמן צמחי
2 כפות סוכר חום
2-3 כפות מיץ תפוחים לגמישות הבצק
חומרים למילוי:
3 ביצים
¾ כוס ממתיק לפי בחירה: מייפל, דבש, סילאן תמרים, סוכר, או ריבה
3 יחידות של טופו רך מתוצרת משק ויילר 'כפרי בריא' (בערך 1 ק"ג)
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות גרירת לימון או תפוז
מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד
½ כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות עמילן תירס
¼ כוס אבקת חרובים או קקאו
לקישוט:
תות שדה פרוס ושבבי אגוזי מלך.
אופן ההכנה:
1. טוחנים את השקדים (או האגוזים) במעבד מזון ומוסיפים את הקוואקר, הסוכר, הקמח והמלח.
2. מוסיפים בהדרגה את השמן.
3. מוסיפים בהדרגה כף אחר כף את מיץ התפוחים עד שהבצק מתאחד לגוש אך אינו דביק מדי.
4. משמנים את התבנית ומהדקים אליה את הבצק. אופים בתנור שחומם מראש ל- C 190 כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב.
5. בינתיים מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. את החלמונים מערבלים במעבד מזון יחד עם הממתיק עד שיווצר קרם אחיד. מוסיפים את הטופו וטוחנים היטב. מוסיפים את גרירת הלימון, מיץ הלימון, המלח ותמצית הוניל.
6. מחלקים את התערובת לשניים. למחציתה מוסיפים את אבקת החרובים או הקקאו, ומערבבים היטב במערבל מזון.
7. לכל חלק מהתערובת מוסיפים 1 כף עמילן תירס ולערבב היטב.
8. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומחלקים את הקצף בין שתי התערובות. מקפלים את הקצף בעדינות לקבלת מרקם אחיד.
9. יוצקים על התחתית האפויה קודם את תערובת הטופו החומה (עם אבקת החרובים או הקקאו) ומעליה את תערובת הטופו הלבנה.
10. אופים בתנור ב- C180 כ-30-40 דקות עד שהעוגה יציבה במגע (עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא נקי).
11. פותחים מעט את דלת התנור ומקררים את העוגה בהדרגה.
12. מסדרים מעל את פרוסות תות השדה ואגוזי המלך ומגישים.