עוגת "מתנה" משוקולד

מתכון לרינג בקוטר 24 ס"מ – עדיף לעשות שימוש בעוגה בשוקולד ולרונה100 גרם חמאה220 גרם שוקולד מריר60 מ"ל שמנת מתוקה 5 חלמונים100 גרם סוכר70 גרם קורנפלור5 חלבונים100 גרם סוכראגוזים קלויים מעט ושבורים לגנאש150 גרם שוקולד מריר150 גרם שמנת מתוקה <b<לציפוי150 גרם שמנת מתוקה150 גרם שוקולד מריר50 גרם חמאה רכהאופן הכנהלחמם תנור ל 150 מעלות, ולשמן במעט חמאה את הרינג.להמיס שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה בסיר מעל מים חמים.להקציף את החלמונים עם 100 ג' סוכר עד לקבלת קרם אוורירי ובהיר, להוסיף את הקורנפלור, להקציף החלבונים עם 100 ג' סוכר לקבלת מרנג יציב, לקפל שליש מהמרנג לשוקולד ולקפל את כל השוקולד לחלמונים.לקפל את תערובת השוקולד והחלמונים ליתרת המרנג ולקפל פנימה את האגוזים.אפיה ב 150 מעלות כשעה – שעה ועשר דקותמוציאים מהתנור ומקרריםגנאשקוצצים את השוקולד, מחממים את השמנת כמעט עד לרתיחה, שופכים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.מקררים ומצפים את העוגה בשכבה נדיבה של גנאש.לציפויקוצצים את השוקולד, מחממים את השמנת כמעט עד לרתיחהשופכים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.מערבבים פנימה את החמאה הרכה.מעמידים את העוגה על רשת מעל תבנית ושופכים עליה את הציפוי.מקררים ומעטרים בשוקולד, אגוזים…ציפוי שוקולד150 גרם שמנת150 גרם שוקולד מומס (על בהמרי) נחזור על התהליך הקודם.50 גרם חמאה רכה מאוד (אפשר לקצוץ אותה על מנת שתתחמם) להכניס החמאה כשהגנאש חם 40 – 45 מעלות – להשתמש במרית בלי להכניס אויר. נסנן מיד במסננת המשולשת – נדחוף במרית – נדפוק את הקערה כדי להוציא אוויראת הרשת נניח על תבנית, נשפוך את הגלייז על המרכז כדי שירד לדפנות או להפך – נדפוק את התבנית ומיד לעבור עם פלטה בזוית חדה עם יד אחת ולדפוק שוב.

מתכון לרינג בקוטר 24 ס"מ – עדיף לעשות שימוש בעוגה בשוקולד ולרונה
100 גרם חמאה
220 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל שמנת מתוקה
5 חלמונים
100 גרם סוכר
70 גרם קורנפלור
5 חלבונים
100 גרם סוכר
אגוזים קלויים מעט ושבורים

לגנאש
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה


150 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה רכה

אופן הכנה
לחמם תנור ל 150 מעלות, ולשמן במעט חמאה את הרינג.

להמיס שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה בסיר מעל מים חמים.

להקציף את החלמונים עם 100 ג' סוכר עד לקבלת קרם אוורירי ובהיר, להוסיף את הקורנפלור, להקציף החלבונים עם 100 ג' סוכר לקבלת מרנג יציב, לקפל שליש מהמרנג לשוקולד ולקפל את כל
השוקולד לחלמונים.

לקפל את תערובת השוקולד והחלמונים ליתרת המרנג ולקפל פנימה את האגוזים.

אפיה ב 150 מעלות כשעה – שעה ועשר דקות
מוציאים מהתנור ומקררים

גנאש
קוצצים את השוקולד, מחממים את השמנת כמעט עד לרתיחה, שופכים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

מקררים ומצפים את העוגה בשכבה נדיבה של גנאש.

לציפוי
קוצצים את השוקולד, מחממים את השמנת כמעט עד לרתיחה
שופכים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

מערבבים פנימה את החמאה הרכה.

מעמידים את העוגה על רשת מעל תבנית ושופכים עליה את הציפוי.

מקררים ומעטרים בשוקולד, אגוזים…

ציפוי שוקולד
150 גרם שמנת
150 גרם שוקולד מומס (על בהמרי) נחזור על התהליך הקודם.
50 גרם חמאה רכה מאוד (אפשר לקצוץ אותה על מנת שתתחמם)

להכניס החמאה כשהגנאש חם 40 – 45 מעלות – להשתמש במרית בלי להכניס אויר. נסנן מיד במסננת המשולשת – נדחוף במרית – נדפוק את הקערה כדי להוציא אוויר

את הרשת נניח על תבנית, נשפוך את הגלייז על המרכז כדי שירד לדפנות או להפך – נדפוק את התבנית ומיד לעבור עם פלטה בזוית חדה עם יד אחת ולדפוק שוב.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר