עוגת ריקוטה דובדבן

 

תחתית רולדה לבנה
חומרים לרולדה
4 חלמונים בגודל בינוני.
20 גרם סוכר.
4 חלבונים.
65 גרם סוכר.
45 גרם קמח.
25 גרם קורנפלור.
20 גרם חמאה מומסת.
מעט וניל.
קורט מלח.

אופן הכנת הרולדה
1.מקציפים את החלמון,הסוכר וחומרי הטעם להקצפה חזקה.

2.מנפים את הקמח והקורנפלור.

3.ממיסים את החמאה.

4.מכינים תבנית אפיה מרופדת בניר אפיה.

5.מקציפים את החלבון ומוסיפים בהדרגה סוכר עד להקצפה יציבה אך לא חזקה.

6.מקפלים את החלבון (המוקצף) לתוך החלמון, מוסיפים בקיפול את תערובת הקמח ובסוף את החמאה המומסת.

7.מורחים את העיסה על ניר האפייה ואופים בתנור מחומם בראש ל- 200 מעלות למשך 5דקות ומצננים.

8. חותכים עיגול בקוטר 24 ס"מ ומעמידים טבעת סביב.

מלית ריקוטה
חומרים
400 גרם גבינת ריקוטה (3 אחוז שומן).
235 גרם אבקת סוכר.
10 גרם קורנפלור.
4 יחידות חלמונים.
85 גרם חלב.
מעט לימון מגורר.
מעט תמצית וניל.
100 גרם דובדבנים מגולענים וחתוכים לרבעים.

אופן הכנת המלית
1. מערבבים היטב את הריקוטה, אבקת הסוכר, הקורנפלור, החלמונים, חומרי הטעם, החלב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מקציפים חלבון לקצף חלש ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

3. יוצקים חצי מכמות המלית לתוך הטבעת, מיישרים, מפזרים דובדבנים ומכסים עם המלית הנוכחית. מחליקים את המלית בסכין.

4. אופים בתנור מחומם מראש ל- 160-170 מעלות במשך 30 דקות.

5. לאחר האפיה מצננים במשך שעתיים בטמפרטורת החדר.

חומרים לציפוי
200 גרם שמנת חמוצה.
10 גרם אבקת סוכר.

אופן הכנת הציפוי
1.לאחר הצינון מערבבים אבקת סוכר ושמנת חמוצה, יוצקים על העוגה ומשטחים את שכבת הציפוי.

2.מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה למשך 10 דקות.

3.שומרים את העוגה בקירור עד להגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה