חומרים לתבנית מלבנית גדולה:
1/2 כוס קקאו הולנדי
4 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חלב
1 ו- 1/4 כוסות רוויון
270 גרם חמאה
2 ו- 1/2 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית (100%)
4 ביצים
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד חלב+ 100 גרם שוקולד מריר 70% קצוצים
1 כף חמאה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מערבבים חומרים יבשים: קמח, אבקת אפיה, קקאו ומלח.
מערבבים חלב וריוויון בכלי נפרד.
מקציפים (מקצפה חשמלית) חמאה, סוכר ותמצית וניל עד לתערובת אחידה ומעט תפוחה.
מוסיפים ביצים (אחת אחת) תוך כדי הקצפה.
בעזרת מקצפה ידנית (לא חשמלית) מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את החלב והרוויון ואת החומרים היבשים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה או תבנית משומנת היטב.
אופים כ- 40 דקות (להיזהר לא לאפות יתר על המידה) עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.