מצרכים לבסיס הוופלים:
200 גר' וופלים "מן" בטעם קפה קצוצים (1 חבילת ופלים)
100 גר' שוקולד מריר קצוץ (חבילת שוקולד)
1/2 כוס קוקוס
1 כוס חלב
2 כפות קקאו
2 כפות שמן קנולה
למלית:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כפית נס קפה נמס
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
אופן ההכנה:
להכנת הבסיס:
קוצצים את הוופלים לרצועות דקות.
מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
בקלחת קטנה שמים את השוקולד הקצוץ, החלב, השמן והקקאו וממיסים עד לקבלת קרם אחיד.
מצננים כ-5 דקות.
שופכים את הוופלים לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה.
מהדקים את התערובת אל תוך תבנית אפייה מרופדת ומעבירים להקפאה של כ-15 דקות.
להכנת הקצפת:
מקציפים את השמנת יחד עם אינסטנט פודינג ונס קפה עד לקבלת קצפת יציבה.
מורחים באחידות מעל הבסיס ומעבירים שוב להקפאה של כחצי שעה.
ציפוי העוגה:
בקלחת קטנה ממיסים את השוקולד, השמנת והחמאה עד לקבלת מרקם נוזלי.
שופכים מעל העוגה ומקשטים בשברי ופלים.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend