בצק שמרים:
500 גר' קמח
100 גר' סוכר
25 גר' שימרית
1 ביצה מס' 1
50 גר' שמן
5 גר' מלח
25 גר' חמאה
150 גר' חלב
לקיפול:
100 גר' חמאה + 1 כף קמח
אופן ההכנה:
מעבדים את החומרים לבצק במהירות איטית.
מוסיפים לאחר כ-10 דק' לישה את המלח ומפסיקים אחרי 1/2 דק'.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מקפלים את החמאה- 3*3.
מכניסים למקרר ל-6 שעות.
למלית גבינה וצימוקים:
500 גרם גבינה כחושה 0% שומן
1 כף גדושה קורנפלור
3/4 כוס סוכר
קורט ונילין או כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 ביצה
2 כפות צימוקים בהירים
לזיגוג:
1 ביצה טרופה
אבקת סוכר, לקישוט
ממלאים ומתפיחים:
מעבירים את הבצק למשטח עבודה, ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 25*35 ס"מ.
מניחים את הבצק כך שצלעותיו הצרות מקבילות אלינו.
מניחים במרכז המלבן לאורך ערימה של מחצית ממלית הגבינה. חותכים את שולי הבצק בצורת שתי וערב פס מימין ומעליו פס שמאל, וחוזר חלילה.
מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
מזגגים ואופים:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את הבצק בביצה טרופה כ-30 דקות עד להזהבה.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים חמים.
רשת 'שמו קונדיטוריה':
רח' טאגור 30 רמת אביב טל' 03-7448070, רח' האיצטדיון 8 קרית חיים טל' 04-8418840
רח' מוריה 30 חיפה טל' 04-8104448, רח' שלום עליכם 2 נווה שאנן חיפה טל' 04-8224684
כל המוצרים והמתכונים המתוקים באתר הרשת: www.shemo.co.il