עוף בנוסח ציידים

 

חומרים:
8 ירכיים עוף
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
3 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות
2 שיני שום
1/2 כוס ציר עוף
1.5 כף קמח רגיל
1.5 כוס יין אדום יבש
1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות
2 כפיות עלי טימין
30 גרם פרמזן בחתיכה אחת
2 כפיות מרווה קצוצה
מלח ופלפל

הכנה:
לתבל ירכיים במלח ופלפל, לצלות במחבת 5 דקות מכל צד, להניח להתקרר.
עם כף מהשומן שנשאר, לטגן את הבצל והפטריות עם חצי כפית מלח. לאדות עד שהופך חום (6-8 דקות). להוסיף את השום והקמח ולערבב דקה. להוסיף את היין, הציר, העגבניות, הטימין, הפרמז'ן, מלח ופלפל ואת הירכיים.
לבשל עד שהעוף רך, כ-45 דקות. באמצע הבישול יש להפוך את הירכיים ולהוסיף את המרווה.
להגיש שתי ירכיים בתוספת ריזוטו או ניוקי, ועל הכל כמות נדיבה של רוטב. לקשט בעלי מרווה קצוצים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה