עוף שלם ברוטב דובדבנים

מצרכים: 1 טבעוף שלם, נקי20 מ"ל שמן זית6 בצלי פנינה לבנים קלופים 2 גזרים קטנים, קלופים וחתוכים לשמיניות אורכיות (לשמור במים עד הבישול) שורש סלרי, קלוף, חתוך לאורך אצבע וחצוי לאורכו (לשמור במים עם לימון עד הבישול)שורש פטרוזיליה, קלוף, חתוך לשמיניות אורכיות (לשמור במים עם לימון עד הבישול)בייבי כרישה, חתוך לאורך אצבע (לשמור במים עד הבישול)2 סלק קטן, חתוכים לרבעים1 אגס, ללא ליבה, חתוך לרבעים אורכיים 2 עלי דפנה4 פלפל אנגלי שבורשני ענפי תימין לימוני50 מ"ל שמן זית או 50 גר' חמאה60 מ"ל יין לבןלרוטב:חצי קילו דובדבנים מגולענים6 בצלצלי שאלוט, חתוכים לירחים דקים5 שיני שום גדולות ללא ליבה, חתוכים לירחים דקים70 מ"ל וישניאק (ליקר דובדבנים) או פורטגרידה מחצי לימוןמלח ים אפורפלפל שחור גרוס במקום לפי הטעםאופן ההכנה: מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מניחים את הירקות והאגסים בתבנית משומנת (במחצית מהחמאה או שמן הזית), ממליחים ומפלפלים. בוזקים מעל יין, מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, והתימין הלימוני. עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור. מעמידים סיר קטן על אש קטנה עם מעט חמאה או שמן זית, מוסיפים את הבצלצלים והשום עד שהם נעשים שקופים. לאחר מכן מוסיפים את הוישניאק. כשהאלכוהול מתאדה, מוסיפים את הדובדבנים. מותירים את הסיר מכוסה על האש הקטנה ביותר למשך 10 דקות ומסירים מהאש. בעזרת בלנדר יד גורסים את הרוטב. מניחים על הסיר מסננת דקה ומסננים את המחית. ממליחים ומפלפלים את פנים העוף. קושרים את כנפי ורגלי העוף, כך שיהיו צמודים לגופו. מחממים מחבת על אש גדולה. בוזקים בה מעט שמן, ו"סוגרים" את העוף מכל צידיו, כך שצבעו יהיה זהוב. מוציאים את הירקות מהתנור, מכוונים את הטמפ' שלו ל-200 מעלות. מסירים את נייר האלומיניום מהירקות, ומניחים עליהם בעדינות את העוף. מסובבים את פוזיציית העוף בתנור, כך שיתחמם על כל אחת משוקיו כ- 7 דקות, על חזהו כ- 6 דקות, ועל גבו כ- 8 דקות (תלוי בגודל ובעוצמת התנור). מוציאים ומגישים לצד הרוטב.

מצרכים:
1 טבעוף שלם, נקי
20 מ"ל שמן זית
6 בצלי פנינה לבנים קלופים
2 גזרים קטנים, קלופים וחתוכים לשמיניות אורכיות (לשמור במים עד הבישול)
שורש סלרי, קלוף, חתוך לאורך אצבע וחצוי לאורכו (לשמור במים עם לימון עד הבישול)
שורש פטרוזיליה, קלוף, חתוך לשמיניות אורכיות (לשמור במים עם לימון עד הבישול)
בייבי כרישה, חתוך לאורך אצבע (לשמור במים עד הבישול)
2 סלק קטן, חתוכים לרבעים
1 אגס, ללא ליבה, חתוך לרבעים אורכיים
2 עלי דפנה
4 פלפל אנגלי שבור
שני ענפי תימין לימוני
50 מ"ל שמן זית או 50 גר' חמאה
60 מ"ל יין לבן

לרוטב:
חצי קילו דובדבנים מגולענים
6 בצלצלי שאלוט, חתוכים לירחים דקים
5 שיני שום גדולות ללא ליבה, חתוכים לירחים דקים
70 מ"ל וישניאק (ליקר דובדבנים) או פורט
גרידה מחצי לימון
מלח ים אפור
פלפל שחור גרוס במקום לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות. מניחים את הירקות והאגסים בתבנית משומנת (במחצית מהחמאה או שמן הזית), ממליחים ומפלפלים.
בוזקים מעל יין, מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, והתימין הלימוני.
עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור.
מעמידים סיר קטן על אש קטנה עם מעט חמאה או שמן זית, מוסיפים את הבצלצלים והשום עד שהם נעשים שקופים. לאחר מכן מוסיפים את הוישניאק.
כשהאלכוהול מתאדה, מוסיפים את הדובדבנים.
מותירים את הסיר מכוסה על האש הקטנה ביותר למשך 10 דקות ומסירים מהאש.
בעזרת בלנדר יד גורסים את הרוטב.
מניחים על הסיר מסננת דקה ומסננים את המחית.
ממליחים ומפלפלים את פנים העוף.
קושרים את כנפי ורגלי העוף, כך שיהיו צמודים לגופו.
מחממים מחבת על אש גדולה. בוזקים בה מעט שמן, ו"סוגרים" את העוף מכל צידיו, כך שצבעו יהיה זהוב.
מוציאים את הירקות מהתנור, מכוונים את הטמפ' שלו ל-200 מעלות.
מסירים את נייר האלומיניום מהירקות, ומניחים עליהם בעדינות את העוף.
מסובבים את פוזיציית העוף בתנור, כך שיתחמם על כל אחת משוקיו כ- 7 דקות, על חזהו כ- 6 דקות, ועל גבו כ- 8 דקות (תלוי בגודל ובעוצמת התנור).
מוציאים ומגישים לצד הרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר