עלייה בביקושים בחו"ל למוצרי מזון ייחודיים מישראל

הסיבות העיקריות לגידול ביצוא הן עלייה בביקושים למוצרי מזון ייחודיים בשוקי חו"ל ופעולות ממוקדות להגברת יצוא הענף

בתשעה החודשים הראשונים של השנה, גדל יצוא המזון ב-18.4% דולרית בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-497 מיליון דולר.
כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה-קולה).
הוא הוסיף, כי הסיבות העיקריות לגידול ביצוא הן עלייה בביקושים למוצרי מזון ייחודיים בשוקי חו"ל ופעולות ממוקדות להגברת יצוא הענף.

מניתוח הנתונים מתברר כי בתשעת החודשים הראשונים של השנה גדל יצוא מוצרי חלב וגלידה ב- 130% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב- 18.6 מיליוני דולרים; יצוא תעשיית השוקולד גדל ב-36% והסתכם ב- 7.5 מיליוני דולרים; יצוא מוצרי המאפה גדל בחודשים ינואר-ספטמבר 2005 ב-30% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והסתכם ב-40.4 מיליוני דולרים, כאשר עיקר הגידול נרשם בביסקוויטים, וופלים ומוצרי קונדיטוריה, וכן במצות.

יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים מסר עוד, כי יצוא הבשר והעופות גדל ב-9.3% לעומת 9 החודשים הראשונים אשתקד והסתכם ב- 40.1 מיליוני דולרים; יצוא היין והמשקאות החריפים האחרים גדל ב- 7.6% והסתכם ב- 9.9 מיליוני דולרים.

קוברובסקי הוסיף, כי ניתוח נתוני יצוא המזון על-פי יעדים גיאוגרפיים מלמד כי יצוא תכשירי המזון, משקאות וטבק לאיחוד האירופי גדל ב-16.6% בתשעת החודשים הראשונים של השנה, והוא הסתכם ב-229.6 מיליוני דולרים. מבין מדינות האיחוד האירופי, עיקר הגידול ביצוא המזון הופנה לבלגיה – גידול של 49% שהסתכם ב- 22.7 מיליוני דולרים; יצוא המזון להולנד גדל ב-49.6% לעומת ינואר-ספטמבר אשתקד והוא הסתכם ב- 40.1 מיליון דולר; יצוא המזון לצרפת גדל ב-23.3% והסתכם ב-36 מיליוני דולרים; יצוא המזון לארה"ב גדל בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב- 30.4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב-59.2 מיליוני דולרים; יצוא המזון לטורקיה גדל ב-70% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם ב- 1.7 מיליוני דולרים; יצוא המזון לירדן ירד ב- 7.7% והסתכם ב- 2.4 מיליוני דולרים.

בהתייחסו ליבוא, ציין קוברובסקי, כי יבוא המזון, משקאות וטבק גדל בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב- 9.1% דולרית והסתכם ב-837 מיליוני דולרים. יבוא המזון מהאיחוד האירופי גדל ב- 34.6%והסתכם ב- 508.7 מיליוני דולרים; יבוא המזון מארה"ב ירד ב- 40% בהשוואה לתשעת החודשים הראשונים אשתקד והסתכם ב- 125.6 מיליוני דולרים; יבוא המזון מטורקיה גדל ב- 21.9% והסתכם ב- 21.7 מיליוני דולרים; יבוא המזון מירדן גדלב תשעת החודשים הראשונים של השנה ב- 42.8% והסתכם במיליון דולר.

(מקור הידיעה: העיתון האלקטרוני של ארגון מנהלי רכש ולוגיסטיקה)



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר